En concret, han trobat 519 plantes desconegudes, 279 peixos, 88 granotes o 15 mamífers, segons l'últim informe presentat avui per WWF.

El treball, titulat 'Primer contacte en el Gran Mekong', mostra que entre les 1.068 espècies identificades per la ciència, s'ha trobat a l'aranya de la fusta més gran del món, les potes del qual tenen una longitud de 30 centímetres, o el "milpiés rosa", un invertebrat tòxic de color virolat.

Encara que la major part de les espècies van ser descobertes en jungles, la veritat és que algunes es van trobar en llocs "sorprenents". Per exemple, la rata de roca laosiana que, a pesar de considerar-se extingida des de fa 11 milions d'anys, va ser localitzada pels experts en un mercat local d'aliments, o el crótalo siamés, que va aparèixer lliscant-se per les bigues d'un restaurant en el Parc Nacional Kaho Yai de Tailàndia.

A més, els descobriments destacats en aquest informe inclouen 4 aus, 4 tortugues, 2 sargantanes i un gripau, i la regió del sud-est asiàtic on s'han trobat comprèn sis països pels on discorre el ric Mekong: Cambotja, RPD de Laos, Myanmar, Tailàndia, Vietnam i la província de Yunnan, al Sud de Xina.

"La situació no pot ser millor. Pensàvem que els descobriments a aquesta escala es limitaven als llibres d'història. Això reafirma que el Gran Mekong ocupa un lloc en el mapa de les prioritats de conservació", assenyala Stuart Chapman, director del Programa del Gran Mekong de WWF.