La xarxa social Facebook va eliminar ahir el grup "Queer Kissing Flashmob" i el perfil dels administradors que convocaven a gais, lesbianes i simpatitzants de la lluita pels drets homosexuals a donar-se petons davant del Papa durant la seva visita a Barcelona.

L'esdeveniment, que tenia més de mil persones confirmades, ja va ser censurat dijous passat 21 d'octubre sense que els administradors de la xarxa social donessin motius del tancament.

A diferència de la primera ocasió, Facebook ha donat aquest avís als creadors del grup: "Queer Kissing Flashmob s'ha eliminat per violar els termes d'ús. Un pàgina de Facebook s'usa per a fins de negocis i fins promocionals. A més, la pàgines que inciten a l'odi, són amenaçadors o obscenes no estan permeses. També eliminem pàgines que ataquen a un grup o un individu i que s'han creat per un individu no autoritzat", segons que han informat a Efe els creadors de l'esdeveniment.

Segons una de les administradores de "Queer Kissing Flashmob" Marylène Carole, qui recorda que la proposta "va néixer d'un grup d'amics i no està vinculat a cap grup polític o gai", ha afirmat: "Cada vegada que ens eliminin la pàgina, la tornarem a crear. Això no ens desanima, ens dóna més impuls".

L'acte, que tindrà lloc a la plaça de la Catedral a les nou del matí del diumenge 7 de novembre, s'està gestant a través de blocs i de xarxes socials com Facebook i Twitter.

L'esdeveniment va ser creat per primera vegada en Facebook el diumenge 17 d'Octubre i en tres dies tenien 1.600 persones confirmades, però el dijous 18 d'Octubre es va eliminar, en primer lloc, el perfil QueerBcn Nov., que controlava l'esdeveniment, i unes hores més tard el grup "Queer Kissing Flashmob".

Posteriorment, els organitzadors de l'esdeveniment, un total de set persones, van reobrir el grup i el perfil i es van posar com a administradors de la pàgina.

El dimecres 27 d'octubre Facebook va inhabilitar la pàgina quan arribava gairebé als 500 membres i ahir 28 d'octubre va tancar definitivament el grup i tots els perfils dels set administradors de l'esdeveniment, amb la finalitat que la pàgina no pogués ser reactivada.