Google ha anunciat la possibilitat de xatejar amb contactes de Google + encara que no es tingui la seva adreça de Gmail. Ara, amb el xat per a cercles mutus, els usuaris poden xatejar des de Google + amb els contactes que estiguin en els seus cercles i que també els hi hagin afegit. A més, ara a la llista de xats només apareixeran els contactes connectats amb els quals s'hagi tingut converses recents.

A poc a poc Google va introduint millores al Google +. La xarxa social té menys d'un any i la companyia està introduint millores de forma gradual per optimitzar l'experiència dels usuaris. L'última novetat afecta el xat de la xarxa social, que fins ara requeria que els usuaris tinguessin l'adreça de Gmail dels seus contactes per poder xatejar amb ells.

Els usuaris que accedeixin a Google + veuran un missatge anunciant que ja està disponible el xat per a cercles mutus. Amb aquest nom, Google obre la possibilitat de mantenir converses de xat amb persones dels cercles dels usuaris sense necessitat de disposar del seu correu. Per a això, només cal que els dos contactes hagin inclòs entre els seus cercles a l'altra part.

"Amb el xat de Google, pots xatejar amb les persones amb les que tens relació. A Google +, pots xatejar amb qualsevol persona dels teus cercles que també t'hagi afegit als seus", ha explicat Google. La companyia ha explicat que quan els usuaris no utilitzin Google + podran xatejar amb els seus contactes utilitzant altres productes com Gmail o Google Talk, però llavors sí que és necessari disposar de la direcció de Gmail.

A més, també canvia la forma de mostrar els contactes per al xat. Ara, en el sistema només "apareixen els contactes que hagin participat en les últimes converses i que es trobin en línia en aquest moment", ha explicat Google, que també ha comentat que es poden buscar contactes com fins ara.

Els usuaris ja poden provar el nou sistema de xat per a cercles mutus, que es pot configurar en l'apartat de configuració de privacitat per que els usuaris s'ajustin a servei a les seves preferències.