La Policia Nacional ha anunciat avui a Twitter la detenció d'un "tuiter" i la imputació de tres internautes per amenaçar de mort a un conegut periodista esportiu a través d'aquesta xarxa social.

Fonts de la investigació han assenyalat a EFE que el periodista amenaçat és Juanma Castaño, que actualment treballa a Cuatro i a la cadena COPE.

Segons els investigadors, els quatre "tuiters" són amics i es van posar d'acord per "infondre por" a la seva víctima com "forma de divertiment", a causa de l'animadversió que senten pel periodista esportiu.

"Vés preparant el teu taüt, vaig a per tu i els teus" o "Cada vegada et queda menys", van ser algunes de les amenaces abocades pel detingut i els altres tres imputats, que resideixen a Madrid i la identificació dels quals ha estat possible gràcies al rastreig de la xarxa realitzat per la Brigada d'Investigació Tecnològica de la Policia (BIT).

El periodista va ser qui va alertar la Policia a través d'un altre tuit: "Si hi ha algun responsable de Twitter a Espanya. Si la Policia controla d'alguna manera la xarxa demano que s'investigui aquest perfil".

A més d'anunciar la detenció del responsable de les amenaces, la Policia ha advertit a través d'un missatge en Twitter que les amenaces greus, com la formes de ciberassetjament demostrat, "suposen un delicte perseguit per la Llei".

El passat 16 de novembre la Policia va detenir també a Marbella (Màlaga) un altre "tuiter" que havia amenaçat de mort a la humorista Eva Hache a través de Twitter.

En aquest cas, també va ser la pròpia humorista la que va alertar la Policia dels fets per mitjà d'aquesta xarxa social.