La mort d'Ossama bin Laden ha estat el tema que més ha centrat les actualitzacions d'estat dels usuaris de la xarxa social Facebook de tot el món l'any 2011, ha informat aquest dimecres la plataforma al seu bloc oficial.

El dia 1 de maig, gairebé el 10% de totes les actualitzacions d'estat que es van publicar en anglès esmentaven Bin Laden, segons Facebook.

L'última edició de l'estudi "Memology", que analitza cada any les tendències de publicació dels membres de Facebook, també revela que el segon tema més comentat ha estat la victòria que va obtenir l'equip de futbol americà dels Packers en la competició nord-americana de la SuperBowl el febrer passat.

En tercer lloc s'ha situat Casey Anthony, ciutadana nord-americà que va ser absolta aquest any dels càrrecs que pesaven sobre ella des del 2008 d'homicidi en primer grau i d'abús infantil amb agreujant per la mort de la seva filla Caylee Marie Anthony, de dos anys d'edat .

El màxim d'activitat que van registrar les actualitzacions relacionades amb Casey Anthony es va situar el 5 de juliol, el dia en què va ser absolta, ha explicat la xarxa social.

A aquests tres temes els segueixen l'actor Charlie Sheen, la mort del fundador d'Apple, Steve Jobs, i el casament reial britànic. Un altre decés, el de la cantant anglesa Amy Winehouse, ocupa el setè lloc en la classificació.

La llista la tanquen, per ordre, el videojoc "Call of Duty: Modern Warfare 3", el començament de les operacions militars a Líbia i l'huracà "Irene".

Un altre fenomen que ha observat Facebook és l'extensió de dos sigles: "LMS" ("like my status"), que convida als amics dels usuaris a donar-li al botó "m'agrada" en les seves publicacions, i "tbh" (" to be honest"), amb què anuncien que estan sent sincers en un moment determinat.

Tant és així que els dos continguts que més han aparegut aquest any en les actualitzacions de la xarxa social als Estats Units han estat aquestes dues sigles.