Si bé la imatge que ha mostrat Internet del fundador de Megaupload és fastuosa, envoltat de dones, cotxes i avions llogats, Kim Dotcom vivia pràcticament com un reclús en una gegantina finca als afores de la principal ciutat de Nova Zelanda, Auckland.

Dotcom, també conegut com Kim Schmitz, s'enfronta a una extradició als Estats Units per càrrecs com organització d'una trama que va recaptar més de 175 milions de dòlars infringint continguts protegits per drets d'autor a la seva web destinada a compartir arxius online. El ciutadà alemany, que nega els càrrecs, està actualment sota custòdia en una cel·la, i un jutge de Nova Zelanda ha de decidir abans del dimecres si li concedeix una fiança.

Els veïns del barri on s'ubica la residència que Dotcom arrendava, una comunitat envoltada de vinyes i clubs eqüestres, veien de vegades al fundador de Magaupload en les sinuoses carreteres conduint algun dels seus luxosos cotxes, però ningú amb els quals va parlar Reuters coneixien realment en persona al multimilionari pirata informàtic. "El vèiem conduint per aquí, però no és molt sociable", ha comentat Libbi Darroch al Coatesville Pony Club.

Els Darroch, que viuen just a sobre del turó de la propietat llogada de més de 12 hectàrees de Dotcom, passen davant de l'entrada posterior de la finca, custodiada per una caseta i càmeres de seguretat, per anar de botigues o portar la seva filla al col·legi.

"Mai l'he vist caminant ni res. Crec que fa tots els seus negocis a la seva mansió. La gent sabia que era increïblement ric per l'enorme renda que pagava", ha explicat Darroch.

Dotcom, de 38 anys, lloga la que suposadament és la casa més cara de Nova Zelanda, valorada en uns 30 milions de dòlars neozelandesos (24,1 milions de dòlars), amb un lloguer mensual d'entre 30.000 i 40.000 dòlars neozelandesos.

A les botigues properes a Coatseville, tothom explicava la mateixa història: ningú havia conegut realment a Dotcom. Tampoc ningú ha conegut la seva dona, que està en avançat estat de gestació de bessons, o als seus tres fills, o saben on van a escola.

Més luxes

Des que va fixar la seva residència a Coatseville el 2010, Dotcom va dur a terme renovacions a la mansió per un valor de 4 milions de dòlars neozelandesos, com una piscina climatitzada amb altaveus sota l'aigua, aigua mineral importada i una escala a mida per $ 15.000 neozelandesos, segons els mitjans.

Però qualsevol obra a la finca, que sembla un camp de golf de luxe amb gespa ben retallada i per la qual el personal es mou en carros de golf, està organitzada per algú del seu entorn, diuen els residents.

Dotcom va gastar 500.000 $ neozelandesos en focs artificials per Auckland a l'Any Nou de 2010, però pocs responsables han admès haver-se reunit amb ell.

L'exalcalde de la ciutat John Banks va dir que es va reunir amb ell després de la seva donació dels focs artificials, però que amb prou feines va conèixer el multimilionari.

Tot això contrasta amb la imatge online de Dotcom, amb un vídeo en què apareix envoltat de dones en topless i homes bevent xampany a bord d'un gran iot durant un "cap de setmana de bojos" a Mònaco, que va costar suposadament 10 milions de dòlars.

Dotcom va ser arrestat divendres passat en una batuda de grans dimensions realitzada per la policia de Nova Zelanda, que va estar recolzada per helicòpters. Durant l'operació, el pirata informàtic va ser trobat ocult en una habitació cuirassada de la seva residència.

L'FBI estima que Dotcom va guanyar uns 115.000 dòlars al dia durant 2010 gràcies al seu imperi. La llista dels béns confiscats després del seu arrest inclou prop de 20 cotxes de luxe, un d'ells un Cadillac rosat, obres d'art, i 10 milions de dòlars neozelandesos invertits en companyies financeres locals.