Una nova recessió plana sobre els mercats. Encara que no es tracta d'una veritable crisi econòmica com la que tots tenim en ment hem de preocupar-nos per la retòrica presa pel mercat dels telèfons mòbils a Espanya. Segons les últimes xifres de Ametic, les vendes de telèfons mòbils a Espanya es van veure reduïdes durant l'últim any en un 10 per cent. Es tracta d'una tendència que molts expliquen com a conseqüència de les dures normes imposades per les operadores de telefonia. La tendència a allargar els contractes amb els clients, evita que es generi rotació i per tant les vendes de telèfons disminueixen.

En termes reals això es tradueix en la desaparició el 2011 de 650 establiments dedicats a la telefonia mòbil pura. Les grans superfícies no han experimentat aquesta caiguda tant com ho han fet les petites botigues dedicades a la venda exclusiva de telèfons.

Sense cap dubte tot aquest desenvolupament té molta relació amb l'aparició dels Smartphones en el mercat. Cap operador vol perdre clients en favor d'altres companyies que amb el reclam de telèfons intel·ligents capten un nombre molt més gran de clients. Com apunten alguns, l'indispensable és democratitzar l'accés a aquest tipus de productes.

Una altra vegada de nou als nombres reals, ens adonem que el descens de locals de venda de mòbils és més sever quan ho comparem amb el nombre de botigues que hi ha hagut el 2009. De 7.600 passem a els 6.800 de 2011.