Les pantalles tàctils estan més de moda que mai, especialment en les butxaques dels consumidors o els professionals. Però la tecnologia pot anar molt més enllà de 'tablets' i 'smartphones', en un altre format ben diferent. Microsoft Ibérica i Samsung Electronics han unit forces per crear la nova generació de Microsoft Surface: Samsung SUR40. Aquesta nova versió incorpora importants avenços de flexibilitat, potència, lleugeresa i cost, en un dispositiu de 40 polzades i 52 punts tàctils.

Samsung SUR40 per a Microsoft Surface és un dispositiu multi-touch capaç d'adaptar a qualsevol superfície, ja sigui una taula o una paret. Ara també ofereix una experiència renovada en l'ús del dispositiu per diverses persones al mateix temps i inclou la tecnologia PixelSense amb un sistema de visió innovador.

La càmera i el projector que utilitzava Surface per reconèixer els punts en la seva primera versió han estat substituïts per un sistema més avançat, implementat per Samsung, i on ara, els píxels es troben en els sensors integrats en el panell de vidre LCD que utilitza el dispositiu. La pantalla compta amb el major Gorilla Glass que un dispositiu disposa en aquests moments a nivell mundial.

Aquesta tecnologia augmenta les possibilitats de reconeixement del dispositiu, el qual és capaç de detectar fins a 52 punts de contacte de forma simultània a la seva pantalla de 40 polzades, a més d'oferir una millor il·luminació dels objectes a la superfície gràcies als infrarojos LED dels què disposa.

SUR40, entre altres característiques renovades, compta amb una interfície de 360 ??graus, alta definició de 1080p, quatre altaveus, un gruix de 4 centímetres i un preu final al voltant dels 7.900 euros. S'ha reduït gairebé en un 50 per cent el preu respecte a la versió anterior.

COL·LABORACIÓ ENTRE SAMSUNG I MICROSOFT

El director general de la divisió IT de Samsung Electronics, José Azcona, ha ressaltat que Samsung ha posat els seus esforços en desenvolupar la tecnologia Pixelsense i aplicar-la al producte, a través d'un profund procés d'enginyeria que ha permès "redissenyar una taula de 90 quilos, de més d'un metre d'alt-com era l'anterior Surface-i convertir-la en una taula de poc més de 10 centímetres i la meitat de pes".

El dispositiu funcionarà amb Windows 7, encara que la presidenta de Microsoft Ibèrica, María Garaña, ha assenyalat que "l'evolució natural és que la següent versió incorpori Windows 8".

De moment, incorpora la versió professional de Windows 7 per sistemes encastats, el qual s'integra amb les estructures tecnològiques existents com la potencialitat que ofereixen les CPU i GPU d'AMD per a plataformes d'alt rendiment, el Kit de Desenvolupament de Programari (SDK) amb tecnologia. NET Framework 4.0, Windows Presentation Foundation 4.8 i XNA runtime 4.0 support o l'administració i automatització del sistema amb Microsoft Windows PowerShell i suport DMTF DASH.

Compta també amb eines d'administració millorades que possibiliten la seva gestió i configuració remota o la comunicació amb altres dispositius a través de WiFi, Ethernet i Bluetooth. A més, l'experiència tàctil del dispositiu es manté de principi a fi en no necessitar ni teclat ni ratolí per a la seva instal·lació o configuració.

APLICACIÓ EMPRESARIAL

Samsung SUR40 per a Microsoft Surface és un versàtil aliat de qualsevol negoci i entorn i, representa un significatiu avanç en el mercat de la senyalització digital i de la interacció amb publicitat a la carta, el que es tradueix en una major potencialitat de negoci.

Aquesta nova versió permetrà als desenvolupadors de tot el món accedir a un gran ventall de possibilitats de forma senzilla. A més i gràcies al Kit de Desenvolupament de Programari (SDK) de Surface 2.0, el dispositiu ofereix la possibilitat de personalitzar l'experiència i adaptar-la a les necessitats específiques de cada organització, el que possibilita el desenvolupament d'aplicacions tàctils úniques i personalitzades per a cada client.

María Garaña ha assenyalat que actualment ja hi ha un total de 350 'partners' mundials que treballen per Surface, i en concret a Espanya compten amb 30. Alguns exemples són Plain Concepts o Raona, que ja estan treballant en el desenvolupament local d'importants aplicacions que aviat es podran executar en entorns reals.

En aquest sentit, diverses empreses espanyoles ja han escollit la nova tecnologia Surface per incorporar-la als seus negocis. BBVA, El Corte Inglés, Telefònica o Vittorio & Luccino són algunes de les companyies que incorporaran Samsung SUR40 amb l'objectiu de proporcionar als usuaris i clients una nova manera d'interactuar i oferir així una experiència innovadora i diferent.