Electronic Arts ha presentat les novetats de la seva franquícia esportiva 'FIFA' i 'FIFA World' al Gamescom 2014 de Colònia, Alemanya. I no són poques.

Per al 'FIFA 15', el simulador esportiu de la companyia, la nova entrega inclourà una revisió profunda dels porters, un dels aspectes de la sèrie que arrossega multitud de queixes en les diferents versions del joc. Així doncs, Electronic Arts ha confirmat que els porters s'han construït des de zero, amb una nova intel·ligència artificial que els permetrà anticipar-se als moviments de l'equip rival.

A més dels canvis a la porteria, 'FIFA 15' inclourà els 18 equips de la Sup Lig, la lliga turca, i confirma que es podran escoltar els càntics de la Barclays Premier League, que segons Electronic Arts va ser la lliga més disputada del videojoc durant la temporada 2013 / 2014. I per dotar d'un major realisme el joc, l'empresa ha escanejat de nou als futbolistes d'aquesta lliga amb tecnologia 3D.

Preparar els partits amb els millors jugadors

Entrant al 'FIFA Ultimate Team', ens trobarem amb les novetats que permeten la cessió de jugadors i una nova eina anomenada plantilles conceptuals, que permetran definir millor la nostra estratègia abans del partit. De la mateixa manera, també s'estrenaran les temporades amistoses entre amics.

A més, la versió per a Xbox One tindrà en exclusiva les llegendes de l'esport en aquesta modalitat de joc, anunciant les noves incorporacions d'aquest any. Els nous jugadors del FIFA Ultimate Team Legend són Schmeichel Roberto Carlos, Roy Keane, Sir Robby Moore, Alan Shearer, Kay Kay Okocha, Carlos Valderrama, Franco Baresi, Laurent Blanc, Emilio Butragueño, Andreas Brehmel, Michael Laudrup, el seu germà Brian Laudrup i Hristo Stòitxkov.

També hi ha novetats en el mode Carrera, que veu millorat el sistema de direcció de l'equip a l'hora de canviar formacions, tàctiques i posicions dels jugador basant-se en les estadístiques i els oponents propers. Podrem personalitzar per cada jugador de camp fins a cinc instruccions d'atac i defensa.

Connectat a les novetats del món real

Finalment, gràcies al servei goalcom, Electronic Arts s'assegura mantenir al dia el món de l'esport per als seus jugadors, amb notícies en temps real que els usuaris podran compartir i puntuar per viure l'esport de la manera més real possible.

FIFA World, el videojoc gratuït, estrena motor gràfic

A més de 'FIFA 15', els seguidors del futbol podran gaudir de nous continguts per a 'FIFA World', el videojoc gratuït per a ordinador més ajustat i permissiu que el simulador de sobretaula. La primera d'aquestes grans novetats serà un nou motor gràfic, totalment adaptable a les especificacions tècniques més moderades dels usuaris.

"Després de gairebé un any treballant en estreta col.laboració amb els fans estem encantats d'anunciar la nostra actualització més gran, un motor gràfic completament nou", declara Mike McCabe, productor executiu de l'obra.

Més enllà de l'apartat tècnic, la intel·ligència artificial dels jugadors ha estat revisada i les possibilitats de joc augmenten després de l'anunci del control al primer toc i els regats complets, cosa que exigien els usuaris de la plataforma.

Les novetats de 'FIFA World' arribaran, de manera gratuïta, a finals d'aquest any.