Google News ha deixat de funcionar a Espanya des d'aquesta passada mitjanit i les publicacions dels editors espanyols ja no apareixen en el cercador com a conseqüència de la nova llei de propietat intel·lectual, que obliga a pagar un cànon als editors de diaris per poder mostrar les seves informacions. En un comunicat publicat a la web, Google lamenta el tancament del cercador de notícies, amb més de 70 edicions internacionals i en 35 idiomes, i assegura comprendre el descontentament dels usuaris amb aquesta decisió. Així mateix, subratlla que seguiran mantenint el seu compromís "d'ajudar i treballar amb el sector de la informació".

El director de Google News, Richard Gingras, que va anunciar el tancament del servei la setmana passada, argumentava que el buscador no genera ingressos i considerava que "aquest nou enfocament resulta simplement insostenible". També afegia que Google News crea "un valor real" per als mitjans en dirigir el trànsit d'usuaris als seus llocs web, la qual cosa al seu torn els ajuda a generar ingressos publicitaris, segons apuntava Gingras.

Per la seva banda, el Ministeri d'Educació, Cultura i Esport considera que l'anunci de Google d'eliminar el servei que presta a Espanya a través de Google News respon a una decisió empresarial i creu que s'ha avançat amb aquesta decisió ja que, segons el ministre Wert, la compensació econòmica als editors per part dels agregadors encara s'ha de negociar entre les parts.