Tot tipus de 'malware' i virus informàtics estan a l'aguait a la Xarxa esperant atacar el nostre ordinador per infectar-lo. La protecció del nostre equip és fonamental si volem evitar ensurts. A Internet hi ha a disposició dels usuaris antivirus gratuïts que ens ajudaran a mantenir sa i estalvi el PC o el MAC.

AVG Antivirus Free 2015

AVG Antivirus Free 2015 ofereix una protecció bastant completa contra virus, worms, troians, 'spyware' i 'rootkits'. És un dels antivirus gratuïts que menys recursos del nostre ordinador consumeix. Preveu l'espionatge i el robatori de dades, i bloqueja activitats sospitoses.

El motor d'anàlisi d'aquest antivirus gratuït és ràpid i potent, amb la possibilitat de revisar tot el sistema o una part. Inclou un verificador d'enllaços que analitza la fiabilitat de les webs per què naveguem. Una altra eina interessant és File Shredder, que elimina arxius de forma definitiva. Disponible per a PC i MAC.

Avast! antivirus 2014

Un dels antivirus gratuïts més complets. Protegeix contra virus, 'spyware', troians, 'rootkits' i altres programes maliciosos. Els escanejos es poden personalitzar al gust de l'usuari, així com la pantalla principal (podem col·locar en primer pla les opcions que més fem servir). Vigila arxius, webs, descàrregues, xats i correu electrònic. Les actualitzacions són per 'streaming' i inclou una opció que permet netejar el navegador de barres d'eines no desitjades. Així mateix, ofereix la possibilitat de crear discos de rescat. Disponible per a PC i MAC.

Avira Free Antivirus

Ofereix una àmplia protecció enfront de tot tipus d'amenaces i manté fora de perill dades i, per tant, la nostra privacitat. Entre les seves eines destaquen dos: SocialShield, per controlar l'activitat dels nostres fills a Internet, i Avira Free Android Security, una aplicació per protegir el mòbil o tablet Android. El seu motor d'escaneig és ràpid i no consumeix gran quantitat de recursos. Destacar també d'aquest antivirus gratuït que és ideal per aficionats als videojocs, ja que inclou una manera per optimitzar l'ús de recursos mentre es juga. Disponible per a PC i MAC.

Panda Cloud Antivirus Free

Completament gratuït i no necessita actualitzacions, una molèstia per a molts usuaris. Detecta virus i 'malware' mitjançant la Intel·ligència Col·lectiva de Panda, un sistema de detecció i desinfecció de virus i altres amenaces que es retroalimenta amb el coneixement compartit dels usuaris de Panda. Els ordinadors que formen part d'aquesta comunitat comparteixen i es beneficien a l'instant de tota la informació emmagatzemada en el núvol, el que permet a aquest antivirus gratuït detectar noves amenaces amb més rapidesa. Disponible per a PC.

Ad-Aware Free Antivirus +

Detecta virus, 'spyware', 'adware', troians i altres amenaces de forma ràpida ia cost zero. Ofereix tres tipus d'anàlisi: ràpid, complet i personalitzat. Vigila les descàrregues perquè no es coli cap arxiu que pugui danyar l'equip. Protegeix l'ordinador mentre naveguem a través d'una llista de validació constant de llocs web maliciosos. Aquest antivirus gratuït ambé detecta 'malware' de forma immediata. Disposa així mateix d'una manera Joc que protegeix l'equip sense molestes interrupcions mentre juguem o veiem una pel·lícula. Disponible per a PC.