Creu Roja inicia aquest cap de setmana un conjunt d'activitats de prevenció d'accidents i millora de l'entorn del Parc Natural de Montserrat amb l'ajuda d'una nova aplicació mòbil que permetrà a l'ONG conèixer senyals, camins o arbres danyats i comunicar-ho al patronat de Montserrat.

Per desenvolupar aquestes activitats, Creu Roja compta amb l'ajuda de voluntaris formats en medi ambient que alertaran de qualsevol element en mal estat que pogués suposar algun risc als visitants.

Els voluntaris de l'entitat també ajudaran els visitants del parc natural per si aquests tenen qualsevol dubte davant els itineraris o precaucions abans de pujar la muntanya.

De fet, als itineraris amb més afluència, l'entitat realitzarà rondes periòdiques per donar a conèixer als visitants els diferents punts de referència a la muntanya, que els poden servir si es desorienten, o consells bàsics de seguretat a la muntanya.

Aquestes activitats s'emmarquen en el conveni que l'entitat humanitària té amb el Patronat de la Muntanya de Montserrat des de 2010, i des d'aleshores ja s'han realitzat diverses activitats per proporcionar assistència als visitants o realitzar acompanyaments a persones grans o amb problemes de mobilitat, entre d'altres.