El fenomen Guitar Hero torna amb novetats. Activision ha confirmat els primers detalls de 'Guitar Hero Live', una nova generació dins de la franquícia de videojocs que més ràpid ha aconseguit aconseguir la xifra dels mil milions de dòlars en vendes a Amèrica del Nord i Europa.

El lliurament està sent desenvolupat per FreeStyleGames, l'estudi responsable de 'DJ Hero' i 'DJ Hero 2', i presenta dues maneres de jugar, incloent 'GH Live', una visió en primera persona mentre el jugador està a l'escenari enfrontant-se a un públic que reacciona de forma dinàmica i en directe segons lo bé o malament que s'actuï. Com el guitarrista principal, el jugador toca una selecció de cançons que abasta el panorama musical en diversos llocs, des de l'escenari més petit d'un club amb cent persones, al gran escenari principal d'un festival a l'aire lliure, amb centenars de milers d'assistents.

El lliurament també és responsable d'estrenar GHTV, la primera xarxa de vídeo en la que es pot jugar del món. Es tracta d'un mode 24 hores que permet accedir a una col·lecció de vídeos musicals oficials, que s'actualitzen contínuament i recullen varietat de gèneres, que va des dels llançaments més recents, a hits de tot el món. En la mateixa manera de joc es podrà accedir a competicions contra jugadors de tot el món, per veure qui obté la puntuació més alta en una cançó determinada.

En relació als instruments, es presenta una guitarra més moderna i redissenyada que compta amb dues files de tres botons que reflecteixen millor la forma natural de tocar la guitarra. Estarà disponible a un preu superior a 100 dòlars, i arribarà a totes les videoconsoles de sobretaula, incloent Wii U.

La varietat musical és un punt clau del joc que adopta l'enfocament del festival de música modern amb rock, folk, música electrònica, hip-hop, country i pop compartint el mateix escenari.

El joc inclourà cançons d'una gran varietat d'artistes, incloent The Black Keys, Fall Out Boy, My Chemical Romance, Gary Clark, Jr., Green Day, Ed Sheeran, The War on Drugs, The Killers, Skrillex, The Rolling Stones, The Lumineers, Carrie Underwood, Pierce the Veil i Blitz Kids, amb molts més grups que s'anunciaran en els propers mesos.

'Guitar Hero Live' estarà disponible a la tardor de 2015 a PlayStation 4 i PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360, Nintendo Wii U i una selecció de dispositius mòbils que s'anunciarà pròximament.