Youtube no tan sols és la plataforma de vídeos més famosa del món. També és una font inesgotable d'oportunitats per a joves emprenedors que s'han fet famosos a força de penjar a Internet vídeos de les més diverses temàtiques i estils. Encara que quan Youtube va sorgir l'any 2005 ningú hagués pogut imaginar que algú pogués guanyar-se la vida gravant i pujant vídeos a la xarxa, avui dia els youtubers (així es denominen) han demostrat la seva capacitat per abanderar una nova professió que es fonamenta en la seva capacitat per atreure als internautes a través dels vídeos que regularment van penjant en aquesta plataforma de vídeos propietat de Google.

Són joves que han sabut captar amb els seus vídeos l'atenció del gran públic i han aconseguit convertir la seva afició en una activitat remunerada que els reporta importants beneficis, arribant en alguns casos a convertir-los en milionaris. En aquest llistat et mostrem els youtubers que més guanyen del món, encara que cal assenyalar que aquests ingressos poden variar molt en funció d'altres conceptes addicionals com els seus comptes en altres xarxes socials, marxandatge, promocions...

Felix Arvid Ulf Kjellberg

Aquest jove suec nascut el 1984 és el millor exemple de com és possible convertir-se en milionari gràcies a pujar vídeos a Youtube. Més conegut pel seu compte Pewdiepie, Kjellberg compte al seu canal a la plataforma de vídeos amb més de 36 milions de subscriptors i els seus populars vídeos acumulen ni més ni menys que més de 8.000 milions de visualitzacions. La seva especialitat són els vídeos en els quals comenta i analitza videojocs, sempre amb el seu propi i particular estil i amb un toc d'humor que ha aconseguit enlluernar a milions d'internautes. Encara que resulta difícil quantificar quant poden guanyar, es calcula que els seus ingressos anuals s'apropen al milió d'euros.

Germán Garmendia

Aquest jove youtuber xilè, compte al seu canal amb més de 21 milions de seguidors i els seus vídeos sumen gairebé 2.000 milions de visualitzacions. El seu canal més famós és HolaSoyGermán, en el qual narra amb humor temàtiques diverses sobre el dia a dia. No obstant això, també té altres canals com JuegaGerman, dedicat al món dels videojocs. Els seus ingressos mensuals podrien ser d'uns 30.000 euros mensuals.

Ian Andrew Hecox i Anthony Padilla

La reeixida aventura d'aquest parell d'amics californians va començar el dia en el qual van decidir gravar-se mentre cantaven una cançó. Va ser l'inici del canal de Youtube Smosh, en el qual realitzen paròdies musicals i exhibeixen gags humorístics. El seu canal acumula més de 20 milions de seguidors i els seus vídeos sumen ja 4.200 milions de visualitzacions. La seva activitat a la plataforma els reportaria també prop de 30.000 euros mensuals.

Ryan Higa

El canal de Youtube d'aquest nord-americà d'ascendència japonesa, Nigahija, acumula més de 14 milions de subscriptors i els seus vídeos ja han rebut més de 2.000 milions de clics. Els seus vídeos humorístics es converteixen sovint en un fenomen viral a la xarxa, la qual cosa li ha valgut entrar en el selecte club dels youtubers que més guanyen (uns 200.000 euros anuals).

Jenna Mouray

Els trucs de bellesa són el fort d'aquesta jove nord-americana el canal de la qual a Youtube Jenna Marbles acumula uns 15 milions de seguidors i que els seus vídeos han estat vists més d'1.700 milions de vegades. Gràcies als seus trucs de bellesa, aquesta jove que no arriba a la trentena ha aconseguit també fer-se un lloc entre els youtubers que més guanyen a l'any (uns 150.000 euros anuals).