Després de més d'una polèmica, Instagram ha establert unes noves regles amb les que pretén aclarir els dubtes sobre el que es pot i no es pot publicar a la xarxa social.

La major part de les controvèrsies generades en la plataforma han sorgit per la publicació de nus o pel seu veto, que alguns han considerat censura. Però en una xarxa social dissenyada per publicar i compartir imatges i vídeos el camp està abonat. En molts casos, han estat algunes de les 'celebrities' més polèmiques les que han encès la metxa. Miley Cyrus i Rihanna són dos casos paradigmàtics: dues cantants han fet servir la xarxa social repetidament per donar curs a les seves pulsions exhibicionistes.

Instagram pertany a Facebook des del 2012, i no és d'estranyar que ara modifiqui les seves regles de publicació, només unes setmanes després que ho fes la xarxa social més important del món.

La plataforma aclareix que deixarà que es publiquin, per exemple, imatges de dones donant el pit, però no de pits al descobert. De res ha servit la campanya a internet #FreeTheNipple, que demanava que es permetés ensenyar els mugrons en les xarxes socials.

Segons les condicions d'Instagram a la seva web, no es poden publicar ni imatges de nus totals o parcials, pornogràfiques o sexualment suggerents, com tampoc les violentes, discriminatòries, il·legals o que incitin a l'odi.

Els que violin les normes poden veure els seus comptes desactivats.

El que sí que podrà publicar són fotos de pits de dones sotmeses a mastectomies o alletant i nus en pintures o escultures.

En declaracions a 'The Washington Post', Nicky Jackson Colaço, directora de polítiques públiques d'Instagram, va assegurar que el que ha fet la plataforma és tractar d'aclarir les condicions d'ús després d'analitzar durant un any els dubtes i reclamacions dels usuaris.

Els canvis també estableixen prohibicions específiques per als missatges que promoguin o donin suport al terrorisme o que suposin amenaces a la seguretat pública o privada, així com a qualsevol tipus d'abús, extorsió o assetjament.