El Ministeri de l'Interior ha arribat a un acord amb Google pel qual, si el cercador detecta que un usuari està buscant serveis sexuals a Internet, li envia un missatge de la Policia espanyola.

Recórrer als serveis d'una prostituta a Espanya no és il·legal, però les autoritats recorden als que ho fan que, d'aquesta manera, poden estar col·laborant amb xarxes criminals que han convertit el tràfic de persones en el seu negoci.

"Volem conscienciar els ciutadans, en particular als més joves, que quan s'utilitzen determinats serveis de prostitució han de tenir la cura de no afavorir a les xarxes d'explotació sexual", ha manifestat avui el director general de la Policia, Ignacio Cosidó , en unes jornades organitzades pel cos en col·laboració amb la Universitat de Les Palmes de Gran Canària.

Per fer arribar aquest missatge, el Cos Nacional de Policia ha recorregut aquest cop no només als mitjans tradicionals, sinó al cercador d'Internet més utilitzat del món, Google.

"Hem signat un acord amb ells de forma, que quan algú busca serveis sexuals a Internet, li apareix un anunci de la Policia: el cartell que anuncia la segona fase (de la seva campanya contra el tràfic de persones), que pretén que el client prengui consciència que no pot col·laborar amb un delicte tan greu com la tracta d'éssers humans per a explotació sexual ", ha explicat Cosidó.

"Amb la tracta no hi ha tracte", és el lema de la campanya de la Policia contra aquest tipus de delictes, que a més compta amb un telèfon gratuït en què els ciutadans poden denunciar amb garanties els casos que hagin presenciat, el 900 10 50 90.