Qui no fa servir Facebook, la xarxa social per excel·lència avui en dia? El que està clar és que entre tots formem un variat ventall de tipus d'usuaris, entre els quals trobem els éssers rars, els divertits, els xafarders, els saberuts, els #comparteixlotot, etc.

Aquests són deu tipus de persones que habiten l'aplicació:

Els de les invitacions al Candy Crush

Quantes vegades més haurem de copiar el missatge "No m'interessa si passes de nivell al Candy Crush. No enviïs més invitacions. Últim avís" perquè enxampin la indirecta?

Els de les frases enigmàtiques

Si vols que t'entenguem els mortals que estem a Facebook estaria bé que t'expliquessis millor. Si el que busques simplement és fer-te l'interessant, no dóna resultat, et recomanem un altre tipus de passatemps, perquè amb aquest només aconseguiràs comentaris donant-te la raó com als bojos.

Els que es creuen que Facebook és un diari personal

Ens narren el seu dia a dia -si tenen mal de queixal, què han menjat, quants dies porten sense veure la parella, si li han donat el biberó al nen, si el gat s'ha posat malalt, etc.- com si no tinguéssim prou amb els nostres problemes i, si de cas, amb els problemes dels nostres col·legues als quals sí els veiem la cara.

Els que ho comenten tot

És igual que sigui en una publicació sobre política, de futbol, de música, de ciència, en un "estat" anunciant que li han sortit les dents al nen, de posem per cas, qualsevol cosa ... ell sempre deixarà el seu comentari i et buscarà fins a l'últim racó de Facebook perquè t'assabentis del que pensa al respecte.

Els que ho tenen tot en privat

La pregunta en aquest cas és: per què t'has obert un compte de Facebook? Si ho tens tot en privat i no vols compartir res de res no només ens fa pensar que ets un ranci, sinó que, a més, pertanys a la següent classificació.

Els que només entren per tafanejar perfils

No et facis mala sang veient les fotos a les que les teves amigues i amics surten fantàstics. Les pengen precisament per donar-te enveja i, per descomptat, saben que les mires. A més, tafanejar una mica està bé, però dedicar-te a repassar perfils sencers és de tafaners.

Els que es dediquen a penjar cartells motivacionals

Rebre ànim per afrontar un nou dia, un nou repte, s'agraeix, però que ens inundis el 'feed' amb cartells en blanc i negre amb frases més profundes que un pou sense fons atabala i fins i tot deprimeix.

Els erasmus que pretenen donar enveja

Aprofita la teva beca i estudia. Les fotos de les teves borratxeres a Facebook no ens donen enveja; alcohol hi ha a tot arreu, que sembla que se'ns oblida.

Els que s'apunten a qualsevol cadena

- Per què has canviat la teva foto de perfil per un llaç rosa? - No sé què vol dir, però l'hi he vist ja a un parell i crec que és per alguna cosa important.

Els que es creuen graciosos sense ser-ho

No fan gràcia, però moltes vegades no queda més remei que respondre'ls amb un fred 'jajaja' per no fer-li el buit.