Regió 7

Castellnou acull el primer campament especialitzat en ´apps´

Els participants són els equips guanyadors dels mSchools App Awards, atorgats el passat 5 de juliol

16.07.2015 | 12:54
Castellnou acull el primer campament especialitzat en ´apps´
Castellnou acull el primer campament especialitzat en ´apps´

mSchools TechCamp és el primer campament especialitzat en tecnologies mòbils de Catalunya impulsat per Mobile World Capital Barcelona en el marc del programa mSchools. El campament obre les seves portes a Castellnou de Bages el proper dissabte 18 de juliol amb la participació de 23 dels joves guanyadors del concurs App Awards, que se celebra anualment al final del curs acadèmic en relació amb l’assignatura ‘Mobilitzem la informàtica’.

L’estada de nou dies, del 18 al 26 de juliol, ofereix un programa teòric-pràctic, amb més de 30 hores lectives, per apropar als estudiants al sector tecnològic professional. El curs compagina des de la resolució de reptes de desenvolupament d’una aplicació mòbil fins a sessions magistrals amb el treball directe amb professionals d’empreses del sector. Metodologies de treball, programació de solucions bàsiques per apps, disseny gràfic, viabilitat de producte, costos de desenvolupament, gestió amb el client, adaptació als requisits plantejats per l’empresa, màrqueting online o posicionament web són algunes de les temàtiques que abordarà el campament.

mSchools TechCamp proposa una metodologia participativa i fomenta el treball en grup per simular un entorn empresarial. Aquesta feina en equip es reforça amb activitats i esports a l’aire lliure com BTT, tirolina, tir amb arc o excursions amb quads.

Innovació més enllà de les aules

mSchools TechCamp planteja una formació transversal i multidisciplinària, i expandeix els valors d’mSchools fora del centre escolar. El campament reforça els coneixements adquirits a ‘Mobilitzem la informàtica’, l’assignatura optativa d’informàtica centrada en la conceptualització, disseny i desenvolupament de prototips d’aplicacions mòbils.

Els participants dels campaments són els membres dels equips guanyadors dels mSchools App Awards, atorgats el passat 5 de juny i que reconeixen els millors projectes d’aplicacions creats en el marc de ‘Mobilitzem la informàtica’. Tots ells, alumnes de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius, van desenvolupar apps vinculades a les categories del concurs: oci i gestió personal, serveis a la comunitat i a la ciutadania, i aplicacions educatives. A més, els premis comptaven amb una última categoria premiada a partir del vot popular. (Veure annex amb els guanyadors).

mSchools, dos anys a les aules

mSchools és un programa educatiu pioner que promou el treball amb tecnologia mòbil a les aules a través de la creació i l’ús de solucions mòbils. Impulsada per Mobile World Capital Barcelona amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA, la iniciativa té com a objectiu potenciar les competències digitals dels alumnes i promoure l'aprenentatge amb les tecnologies.

Durant el curs 2014-2015 més de 300 centres han impartit l’assignatura de ‘Mobilitzem la informàtica’, i més de 12.000 alumnes de secundària, majoritàriament de 4t d’ESO, han seguit el programa. Després de dos cursos a les aules catalanes, ‘Mobilitzem la informàtica’ ja ha arribat a més de 18.000 estudiants de secundària. Avui dia, el 25% dels alumnes catalans participen en alguna de les iniciatives impulsades pel programa mSchools.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

Twitter anuncia el tancament de Vine
Twitter anuncia el tancament de Vine

Twitter anuncia el tancament de Vine

La xarxa social abandonarà l'aplicació de vídeos en bucle "en els propers mesos" per tractar de...

Qids, una app per a grups de xat de pares i mares

Qids, una app per a grups de xat de pares i mares

Desenvolupada per quatre emprenedors catalans, permet organitzar i agilitzar la comunicació entre...

Detingut Igor Seoane, administrador de Rojadirecta

Detingut Igor Seoane, administrador de Rojadirecta

L'arrest va ser ordenat per un jutge corunyès en el marc d'unes diligències secretes iniciades el...

Com saber si rastregen el teu correu i com evitar-ho

Com saber si rastregen el teu correu i com evitar-ho

El seguiment d''emails' és una estratègia de màrqueting de les empreses per obtenir informació

Enllaços recomanats: Premis cinema