Regió 7

La calor demana més hidratació

L'aigua és indispensable per a la majoria dels processos fisiològics i s'ha de restituir periòdicament

23.07.2015 | 07:40

Les recents i continuades onades de calor que han afectat la pràctica totalitat del territori espanyol, han tornat a posar de manifest la importància d'una adequada hidratació, especialment en èpoques estivals. Un factor que no sempre tots tenim en compte i que pot arribar a ocasionar trastorns de consideració per a la nostra salut. Al voltant de dos terços del nostre cos és aigua, un element indispensable per a la majoria dels processos fisiològics i que s'ha de restituir de forma periòdica i rutinària, ja que el nostre organisme no l'emmagatzema.
I és que, el nostre organisme es ressent amb una simple pèrdua d'una mica més del 2% d'aigua, amb l'aparició de símptomes com la disminució de la memòria a curt termini, baixada del rendiment físic, pèrdua d'atenció a l'hora de realitzar activitats intel·lectuals o l'aparició de cefalees. Tot i això, la majoria de la població no és conscient de la rellevància de mantenir una correcta hidratació, principalment a l'estiu, i sobretot en nens i adults d'edat avançada.
Una recuperació de líquids que presenta una major transcendència en les actuals condicions climàtiques que es pot fer tant a través de l'aigua, com de refrescs, sucs, batuts o fins i tot d'aliments amb alt contingut en aigua.
No obstant això, les begudes es presenten com la principal aportació en matèria d'hidratació. Un recurs ràpid i senzill per mantenir una adequada hidratació que ha de convertir-se en un acte reflex i continuat al llarg del dia, independentment que tinguem sensació de set o no.
En aquest sentit, adquireix igual rellevància l'elecció del líquid que anem a ingerir. Aquest s'ha d'adequar a les exigències físiques de cada persona i de la seva activitat diària i estil de vida. Per això és recomanable llegir la informació nutricional i la relativa a la quantitat de calories que aporta qualsevol beguda que no sigui aigua natural pròpiament dites.
Un ventall d'allò més ampli en què també podem optar per alternatives de refrescs amb o sense calories, begudes amb o sense cafeïna, o amb sals minerals o electròlits, idònies per a una correcta recuperació després de la pràctica esportiva. Tot això sense oblidar-nos de la importància de la ingesta de fruites i verdures.
Com a referència, els experts en nutrició fixen l'equivalent a entre vuit i deu gots de líquid com el necessari per mantenir una adequada hidratació.
També adverteixen de tenir especial vigilància que mantinguem una correcta hidratació durant el matí i a primeres hores de la tarda, durant el temps d'estudi i en el treball o conducció, així com mentre es realitza exercici o s'està exposat a temperatures elevades. Unes regles bàsiques per poder gaudir de l'estiu amb seguretat i salut amb les màximes garanties.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

El nou doodle de Google.
Google recorda Antonie van Leeuwenhoek, el descobridor dels espermatozoides

Google recorda Antonie van Leeuwenhoek, el descobridor dels espermatozoides

El cercador dedica el seu nou doodle a este científic del segle XVII que va revolucionar la ciència

Nintendo presenta la seva nova consola: Nintendo Switch

Nintendo presenta la seva nova consola: Nintendo Switch

El nou dispositiu híbrid, portàtil i capaç de connectar-se al televisor, arribarà al mercat el...

Twitter, Spotify i The New York Times pateixen un atac informàtic

Twitter, Spotify i The New York Times pateixen un atac informàtic

Les pàgines web de les empreses han estat inutilitzades durant unes dues hores per un atac DDoS

Sortir de les xarxes socials

Sortir de les xarxes socials

T'expliquem com desactivar els comptes de Facebook, Instagram, Twitter i Google+

Enllaços recomanats: Premis cinema