Els aliments frescos cultivats en ambient de microgravetat a l'espai estan aquest dilluns, per primera vegada, al menú dels astronautes de la NASA que ocupen actualment l'Estació Espacial Internacional (ISS).

Segons ha informat l'agència espacial nord-americana, els membres de l'Expedició 44 han decidit provar els fruits del seu treball després de collir un cultiu de 'Outredgeous', un enciam, al laboratori.

Els astronautes menjaran la meitat del conreat, deixant l'altra meitat per a ser envasada i congelada a l'estació fins que pugui ser retornada a la Terra per al seu anàlisi científic.

Aquest experiment de plantació de menjar de la NASA, anomenat Veg-01, pretén proporcionar suplements alimentaris sostenibles en els viatges espacials. La NASA es mou cap a les missions d'exploració de llarga durada i Veggie serà un recurs per al creixement i el consum d'aliments de la tripulació.

També podria ser utilitzat pels astronautes per a activitats de jardineria recreatives durant missions a l'espai profund, apunta l'agència.