Els mòbils s'han convertit en una eina imprescindible en el nostre dia a dia. El fem servir per a tot: trucar, parlar amb WhatsApp, consultar el nostre correu, fer fotografies o accedir als nostres comptes bancaris.

Per tot això, és important que els usuaris tinguem en compte la importància de mantenir la seguretat d'aquests dispositius. És cert que no podem evitar perdre el mòbil o, pitjor encara, que ens ho robin, però sí que podem prendre un seguit de mesures que minimitzaran el dany:

- Instal·la una de les moltes aplicacions que podem trobar al mercat pensades per a la localització i bloqueig de terminals. A més, aquestes app permeten esborrar totes les dades a distància.

- Activa el patró. Encara que és una mica molest, la veritat és que dificulta l'accés al lladre a tota la nostra informació.

- Fes còpies de seguretat: intenta fer casa setmana una còpia dels arxius que guardes en el terminal. A més, gairebé tots els terminals permeten sincronitzar els teus contactes amb els comptes de correu, d'aquesta manera, podràs mantenir tots els números que perdis o et robin el terminal.

- Truca al teu número: pot ser que se t'hagi oblidat en algun lloc i algú l'hagi trobat i respongui per tornar-lo.

- Codi IMEI: Has de trucar a la teva companyia i demanar que bloquegin el mòbil. Per a això, has de facilitar a l'operadora un nombre de 15 xifres que pots trobar a la caixa d'embalatge. Això farà que el teu mòbil no pugui ser utilitzat amb cap targeta SIM.

I les dades de les xarxes socials?

També és habitual que en els nostres smartphones tinguem associades els comptes de les nostres xarxes socials. Per evitar que, en cas de robatori o pèrdua, algú pugui accedir-hi, has de dur a terme els següents passos:

Facebook

En primer lloc, per desconnectar l'aplicació de Facebook del teu smartphone, has d'anar a la configuració de seguretat a través d'aquest enllaç i obrir l'apartat de "On vas iniciar sessió". Un cop allà, busca les aplicacions per Android, iOS o qualsevol altre sistema operatiu mòbil i punxa a "Finalitzar activitat".

Gmail

En aquest cas, entra al teu compte de Gmail des de qualsevol navegador. A baix ia la dreta de la safata d'entrada trobaràs informació sobre la darrera activitat del compte, així com un enllaç amb "informació detallada" sobre això. Fes clic sobre ell i això obrirà una nova finestra. Després d'això, pressiona el botó gris que diu "Tancar totes les altres sessions obertes al web".

No obstant, això tancarà les sessions obertes a la web però no desconnectarà un mòbil amb Android o iOS, pel que has de canviar la contrasenya i després entrar aquí per revocar l'accés al dispositiu.

Twitter

En aquesta xarxa social, únicament has de canviar la contrasenya i després revocar l'accés a les aplicacions que estiguin connectades a Twitter a través d'aquest enllaç.

Instagram i Linkedin

En tots dos casos necessites un canvi de contrasenya per restringir l'accés des del teu dispositiu mòbil.

Dropbox

Entra al teu compte de Dropbox, accedeix a la configuració de seguretat i consulta totes les sessions que tens obertes.