En l'actualitat, els videojocs en format físic són cada vegada menys importants en el mercat, com va quedar palès en la versió per a PC del nou Metall Gear Solid V. Per no parlar del seu pes en els dispositius mòbils. No obstant això, hi ha qui reclama recordar la sensació d'inserir un dispositiu tangible a la ranura d'una consola, i aviat ho podran fer realitat. És a dir, es podrà tornar a viure l'essència dels jocs de NES alnostre telèfon intel·ligent amb uns cartutxos anomenats Pic Cassette.

Desenvolupats per la 'startup' japonesa Beatrobo, es tracten d'uns cartutxos de jocs d'estètica dels vuitanta que es connecten al telèfon intel·ligent mitjançant el port jack de 3,5 mm per auriculars i desbloquegen un títol diferent cada un d'ells, encara que no de la manera que un purista d'aquest sistema d'emmagatzematge desitjaria, ja que, com en el cas de Metall Gear, aquests cartutxos en realitat no emmagatzemen el joc sinó només un identificador únic.

D'aquesta manera, el joc en si ha d'estar instal·lat en la memòria del terminal mòbil i s'accedeix a ell de forma tradicional a través d'una app. En inserir el cartutx al connector d'àudio del telèfon intel·ligent, aquest envia un so inaudible a través de la tecnologia PlugAir que permet a l'app de Beatrobo identificar l'usuari i connectar amb els servidors corresponents a internet on s'emmagatzemen les dades i les partides guardades.

Així, tot i la distribució en format físic, l'usuari segueix depenent d'una connexió a internet i l'emmagatzematge intern del mòbil per executar el videojoc. Per tant, caldrà preguntar-se si val la pena, arribat el cas que els cartutxos Pic Cassette s'arribin a comercialitzar fora del Japó.