Google ha presentat en un esdeveniment a San Francisco (EUA) dos nous telèfons, el Nexus 6P i el Nexus 5X, equipats amb càmeres més potents, sensor d'empremtes digitals i un port USB que permet que la bateria es carregui més ràpid.

Tots dos telèfons debutaran al mercat amb la nova versió del sistema operatiu Android, l'Android 6.0, conegut també com Marshmallow.

El Nexus 6P, la versió actualitzada del telèfon intel·ligent Nexus 6 de Google, que Google ha descrit avui com el seu model més sofisticat, té una pantalla lleugerament més petita que el seu predecessor, de 14,4 centímetres, així com nou disseny.

Tant el Nexus 6P com el Nexus 5X tenen un sensor d'empremtes digitals a la part posterior, que permetrà accedir al telèfon amb un simple toc, així com fer pagaments a les botigues amb el sistema de pagaments automàtics Android Pay.

Tots dos dispositius incorporen també càmeres de 12,3 megapíxels que, segons ha dit avui Google, permetran prendre millors fotos en interiors i ambients amb poca llum, així com gravar vídeos de molt alta definició.

El Nexus 6P té una càmera frontal, la que s'utilitza per fer autoretrats (selfies) de 8 megapixeles i en Nexus 5X de 5 megapíxels.

Google, que tradicionalment s'alia amb una gran fabricant de telèfons intel·ligents o tauletes per produir els seus telèfons Nexus, va encarregar el Nexus 6P a la xinesa Huawei i el 5X a LG.

Preus i disponibilitat

Els nous Nexus de Google, 5X i 6P, estan disponibles per pre-compra des d'aquest dimarts a Estats Units, Regne Unit i Japó. Nous països s'anunciaran en les pròximes setmanes i Google està negociant amb botigues i amb operadors per oferir els terminals.

El Nexus 5X tindrà un preu de 379 dòlars per a la versió de 16GB i de 429 dòlars per al de 32GB. Per la seva banda, el Nexus 6P tindrà un preu de sortida de 499 dòlars (32GB), que pujarà a 549 i 649 per als models de 64 i 128GB, respectivament.

El nou Chromecast vindrà amb una millor connexió WiFi i manera de "reproducció ràpida"

La segona generació de Chromecast - l'aparell de Google per reproduir contingut multimèdia a la pantalla del televisor des d'un terminal Android - arribarà a finals d'aquest mes amb una millor connexió WiFi i una manera de "reproducció ràpida".

De la mà d'aquest canvi arriba una nova funció, denominada en anglès com 'Fast Play' ('reproducció ràpida' al traduir-a l'espanyol). Aquesta opció apunta que ajudarà a una connexió bastant més ràpida ja que reproduirà el contingut en prémer el botó de 'Cast' sense els problemes que tenia la primera generació.

Altres de les millores filtrades és que el nou Chromecast va a incloure suport per seleccionar el contingut dels 'feeds' que vulguem que es mostri a la pantalla d'inici, tot i que encara no està clar quin tipus de 'feeds' es podran afegir.

El dispositiu també es podrà connectar a altaveus externs tan sols amb un cable auxiliar. Aquesta funció es dirà "Chromecast Audio" i permetrà que s'escolti allò procedent de Chrome o Android en alta qualitat i en diversos espais alhora.