Aquest divendres ha arribat a les botigues el nou iPhone 6S, una nova versió del telèfon emblema d'Apple. Aquesta nova actualització compta amb algunes millores, com un nou processador, millor càmera i una pantalla més tàctil.

L'iPhone 6S aspira a ser el millor mòbil del mercat, però s'enfronta a un dur rival, el Samsung Galaxy S6. Però, quin dels dos és la millor opció?

Amb aquesta comparativa, que especifica les seves diferències més enllà dels sistemes operatius iOS i Android, podràs decidir-te per l'smartphone de la companyia nord-americana o pel de la coreana.

Mida

El Galaxy S6 és una mica més gran que el nou iPhone 6S, el supera per pocs mil·límetres: 5 més d'alt (143 mm i 138 mm), 4 d'ample (71 mm i 67 mm). A més, l'iPhone 6S, en relació al seu anterior model i al Galaxy 6S, és lleugerament més gruixut.

Pes

Entre tots dos models, el més pesat és l'iPhone, però per molt poc també. Pesa 143 grams, mentre que el Galaxy suposa 138 grams a la butxaca o la bossa. Igual que grandària, les seves diferències són gairebé imperceptibles.

Estil

L'alumini continua sent el principal material de l'iPhone 6S a la part posterior. El Samsung abandona per fi el plàstic i aposta pel 'Gorilla Glass 4', un vidre perquè el telèfon no pateixi cap trencament en cas que caigui a terra.

L'iPhone disposa d'un marc també d'alumini, un material que el Galaxy S6 incorpora en aquesta part del mòbil al 'Gorilla Glass 4'.

Pantalla

La batalla per la grandària de la pantalla se l'emporta Samsung, amb 5,1 polzades mentre que l'iPhone té 4,7 polzades, ja que no ha canviat respecte al model anterior.

La resolució també és diferent. En el cas del Galaxy 6S és QHD i 557ppi, mentre que l'iPhone utilitza Full HD però amb 326ppi.

El tipus de pantalla és en tots dos casos el mateix que en els seus antics models: en el cas del telèfon americà IPS i al coreà 'AMOLED'.

Una de les coses que presenta l'iPhone i no disposa el Galaxy és el '3D touch display'. Aquesta innovació a la pantalla permet que el telèfon distingeixi tres nivells de pressió diferents: un toc, una pressió i una pressió profunda.

Serveis de pagament

Tots dos compten amb els seus propis serveis de pagament, cadascun amb el nom de la seva marca, 'Samsung Pay' i 'iPhone Pay'. En tots dos casos consisteix en una cartera portàtil, amb les dades de les targetes bancàries, però que no queden registrades en les bases de dades de les companyies.

Processador i RAM

L'iPhone 6S compta amb un processador A9 i passa del doble nucli a treballar amb 4 nuclis. Pel que fa a la potència, les diferències són ínfimes, però a l'hora de parlar de bateria i escalfament les coses canvien. El Galaxy S6 té un processador Exynos 7420 64-bitn amb 8 nuclis. La memòria RAM no està especificada en el cas de l'iPhone, mentre que Galaxy és de 3 GB de RAM.

Emmagatzematge

El primer nivell de Samsung ofereix més espai (32 GB) enfront del d'iPhone (16GB) mentre que els dos següents nivells són 64 GB i 128GB en ambdós casos.

Cambra

D'una banda, el Galaxy tindrà 16 megapíxels a la cambra posterior i 5 a la davantera. L'iPhone 6S, 12 megapíxels en la posterior i també 5 a la davantera. L'obertura en el cas del dispositiu coreà és de f / 1.9 el que permetrà capturar imatges amb més qualitat. El telèfon americà tindrà una obertura de f / 2.2.

L'estabilització òptica només la tindrà el model de Samsung. En el cas dels Apple, aquesta opció només està disponible en l'iPhone 6S Plus.

Samsung disposa de l'opció de drecera de cambra, fet que suposa es podrà obrir la càmera des de la pantalla de bloqueig, mentre que iPhone no presenta aquesta funció.

Bateria i càrrega ràpida

L'iPhone S6 compta amb una bateria de 1,715 mAh, i el Galaxy S6, amb una de 2,550 mAh. Només aquest últim disposa de l'opció de càrrega ràpida.

Preu

Finalment, per als que no són fidels a un dispositiu o un altre acabin per decidir-és imprescindible conèixer el preu. Al marge de les ofertes de les operadores, l'iPhone 6S part d'un preu més barat, encara que amb el seu model més modest, de 16 GB (749 euros). El Galaxy S6 més assequible costa 799 euros, encara que això sí, compta amb 32 GB.