Quina és la teva talla i copa de sostenidor?

Una app igualadina permet a les usuàries conèixer la mida correcta per evitar dolors mamaris

26.10.2015 | 10:22
Quina és la teva talla i copa de sostenidor?

Portar la talla i copa correcta del sostenidor permet evitar molts dolors mamaris. Així ho afirma Francesc Puertas, impulsor de l'aplicació Sayfit, que posa sobre la taula dades "esfereïdores": set de cada deu dones no porten la talla de sostenidor correcta i nou de cada deu desconeixen quina és la seva copa. Davant d'aquest fet, fa un any i mig va llançar al mercat una 'app' gratuïta que permet mesurar la talla correcta del sostenidor i geolocalitzar comerços especialitzats en llenceria. Ara, Sayfit ha adaptat l'aplicació en diversos idiomes per fer el salt internacional. Puertas calcula que a finals d'any ja estarà disponible a França i Itàlia i al llarg del 2016 a Polònia, Rússia, EUA i el Canadà.

Sayfit va néixer de l'experiència de Francesc Puertas en el sector de la llenceria. Després de comprovar el gran desconeixement que hi havia entre la població femenina de la importància de portar un sostenidor adequat, va decidir llançar al mercat aquesta aplicació. Actualment està disponible arreu de l'estat espanyol i compta amb 200 comerços associats. Precisament, un dels objectius de l'aplicació és recomanar a les usuàries botigues "que puguin orientar bé a les clientes", ha detallat el seu impulsor.

L'aplicació mòbil està a punt de treure una nova versió multilingüe per fer el salt internacional. En part, el repte es podrà aconseguir després de rebre una ronda de finançament de 50.000 euros del Ministeri d'Industria, Energia i Turisme. Puertas ha explicat que el pla de negoci de l'empresa contempla que en un termini de tres anys l'aplicació estigui present a bona part d'Europa i als Estats Units i Canadà. De fet, segons Puertas, a finals del 2015 l''app' ja estarà disponible per a descarregar-se a Itàlia i França.

Una acadèmia de 'Bra Fitting'

Sayfit s'autodefineix com a grup divulgador de coneixements en cotilleria. I és que el seu impulsor, com els altres dos socis que s'han incorporat a l'empresa, Josep Maria Abalí i Josep Puigverd, tenen una àmplia experiència en el sector. De fet, en els últims deu anys Puertas ha realitzat més de 300 conferències arreu de l'Estat explicant la importància de portar una talla i copa correcta de sostenidor.

Per tot plegat, un dels altres projectes que té en ment Sayfit és el d'oferir cursos de formació a les botigues especialitzades en llenceria. De fet, Puertas ha detallat que es plantegen crear una acadèmia de 'Bra Fitting'. L'objectiu és, segons ha expressat Puertas, que es recuperi la "cultura del provador" a les botigues de llenceria i que les clientes s'emprovin els sostenidors i es deixin aconsellar per trobar aquell producte que més s'adapti a les seves necessitats.

"La venda per impuls tendeix a simplificar les coses", ha expressat Puertas, qui ha afegit que "igual com en el seu dia es van simplificar els números de les sabates, amb els sostenidors ha passat el mateix". Amb tot, l'impulsor de l'aplicació ha defensat que "no es pot enganyar la gent" i creu que "hi ha sostens per a cada persona, morfologia i estil de vida". De fet, Puertas ha explicat que les copes no s'acaben a la C, sinó que van des de la doble A fins a la K.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema