L'ús dels telèfons mòbils s'ha estès entre tota la societat i, a dia d'avui, la majoria de gent, dels més grans als més petits, tenen un telèfon mòbil. L'ús adequat dels telèfons mòbils és especialment important quan es tracta de smartphones, amb connexió a internet, que estan en mans de menors d'edat.

La seguretat en l'ús dels nens dels telèfons mòbils és imprescindible. Els pares han de controlar l'ús dels nens dels telèfons amb diferents pautes d'accés, controlant les descàrregues i connexions i establint horaris per utilitzar el telèfon mòbil.

Els experts recomanen una sèrie de consells perquè els nens usin amb seguretat els telèfons mòbils.

Control de les descàrregues

A l'hora de donar un telèfon mòbil a un infant és fonamental que els progenitors controlin les descàrregues que es realitzen des del mateix.

Per facilitar aquesta tasca, la majoria d'operadors mòbils ofereixen serveis per controlar els continguts que es descarreguen. Hi ha diferents opcions per bloquejar aquests components i evitar que els nens no caiguin en temptacions que poden ser perilloses per a la seva edat.

Filtres d'accessos

Per ampliar la seguretat en l'ús dels mòbils per part dels nens, un altre servei imprescindible són els filtres d'accés. D'aquesta manera, els pares podran controlar l'accés dels seus fills a internet. Amb el control dels filtres d'accés els pares s'asseguraran que els nens no accedeixen a pàgines o continguts inadequats per a la seva edat.

Pautes en l'ús del telèfon mòbil

Els pares han de deixar molt clars els horaris i l'ús que han de donar els nens als seus telèfons mòbils. Per a això, abans de lliurar el telèfon mòbil al nen és imprescindible parlar amb el menor seriosament perquè li quedin clares les conseqüències d'un mal ús del telèfon mòbil.

El nen ha de tenir uns horaris establerts per poder usar el seu telèfon mòbil. És recomanable també, que el nen no utilitzi el telèfon mòbil sense supervisió adulta. Per això, es recomana que els nens no es quedin sols o es tanquin a la seva habitació amb un telèfon mòbil.

D'altra banda, els nens han de tenir conèixer com han d'actuar a l'hora de compartir dades o imatges amb els seus telèfons mòbils. Aquestes tasques sempre han de realitzar-se amb supervisió adulta.