Si penses que els virus no poden colar-se en un telèfon mòbil, estàs molt equivocat, ja que els codis maliciosos es colen sense problemes en el sistema operatiu dels smartphone. De fet, Android és un dels principals objectius dels creadors de 'malware´.

Però, com pots saber si el teu mòbil està infectat? Hi ha una sèrie de senyals d'alarma que et poden fer pensar que el teu telèfon mòbil ha estat infectat per un virus. Només has d'estar una mica pendent dels anuncis i les actualitzacions que duu a terme el teu telèfon mòbil.

En concret, hi ha una sèrie de símptomes inequívocs per detectar la presència d'un virus en el teu telèfon mòbil:

- Rebre anuncis no desitjats: si no paren d'arribar-te anuncis intrusius o pop-ups al teu telèfon mòbil pot ser que aquest estigui infectat amb un virus.

- Entrada d'aplicacions no sol·licitades: has de començar a sospitar si apareixen en el teu telèfon mòbil aplicacions que no has descarregat tu prèviament.

- Aplicacions que t'exigeixen diners: aquest és un dels senyals més clars d'infecció, ja que si et demanen diners per desbloquejar el teu smartphone és que has estat clarament atacat per un virus.

- Moviments en els teus comptes en línia: hi ha hackers que roben contrasenyes i es colen en els dispositius mòbils per realitzar moviments desautoritzats.

- Factures massa elevades: si la despesa en telefonia se't dispara més del que havies previst pot ser que el virus que s'hagi colat en el teu telèfon mòbil estigui connectant amb números de tarificació especial i que, per tant, això es reflecteixi en un augment de la teva tarifa. Per això, és sempre recomanable comprovar la tarifa i el consum realitzat a final de mes.