L'ús de noves tecnologies a la llar està cada vegada més present. Són moltes les noves construccions que incorporen en molts dels seus elements l'ús de la domòtica, sistemes intel·ligents capaços d'automatitzar un habitatge. Des de la climatització, passant per la il·luminació, la seguretat o les comunicacions, entre d'altres aspectes, poden ser dotats de sistemes intel·ligents per al seu control, mitjançant telefonia mòbil, fixa, wifi o Ethernet.

D'aquesta manera, omplir la banyera, el volum de la tele, la càmera del garatge o la intensitat de la calefacció són possibles avui en dia de forma remota gràcies a l'ús de les noves tecnologies. Algunes d'aquestes funcionalitats es realitzen mitjançant l'ús d'un ordinador central, però altres són possibles controlar a distància a través dels telèfons mòbils d'última generació.

Fins fa relativament poc temps, el telecontrol es realitzava mitjançant l'enviament de missatges de text que el sistema central rebia i que el sistema domòtic interpretava com ordres. Avui en dia, però, l'avenç de les noves tecnologies ha permès que aquest control es pugui realitzar de forma molt més visual i intuïtiva i amb una interfície molt més atractiva, a més de possibilitar un major control sobre el conjunt dels elements integrats dins d'aquests sistemes intel·ligents.

Amb l'objectiu de facilitar la interacció entre l'usuari i els sistemes intel·ligents de les llars, hi ha diverses aplicacions per smarthphones. En aquestes línies et presentem algunes d'aquestes 'apps'.

SEE-HOME. Per Android i iOS. See-Home és una aplicació de Schneider Electric per a dispositius amb sistema operatiu Android i iOS que permet controlar i supervisar en temps real la instal·lació domòtica KNX des de qualsevol lloc, ja sigui des de la pròpia instal·lació o des de qualsevol lloc del món a través d'Internet. Permet supervisar i controlar la llum, la temperatura, la seguretat o les persianes de casa en temps real, entre altres funcionalitats.

MOMIT SMART. Thermostat. Per Android i iOS. Aquesta aplicació permet controlar a distància mitjançant el telèfon intel·ligent el termòstat wifi intel·ligent Momi Smart Thermostat. Amb ell, podràs controlar la temperatura de la casa des de qualsevol lloc i en qualsevol momento. D'aquesta manera, no hauràs de tornar a preocupar si arribes tard a casa, t'has anat de vacances, o si has sortit de casa sense apagar o canviar la programació de la teva termòstat.

PRESENCE. Per iOS. Aquesta app està disponible per iOS i et permetrà utilitzar un iPhone o un iPod com a càmera de vídeo. D'aquesta manera, amb ella podràs gravar tot el que passi a la llar a temps real. Una de les seves majors utilitats és un sistema de detecció de moviment, així com la possibilitat de rebre notificacions en el propi telèfon. En el cas que la notificació sigui errònia, pots comprovar-recorrent al clip de vídeo en què la càmera va començar a gravar.

HOUSEINHAND KNX. Per Android i iOS. Es tracta d'una aplicació per a dispositius iOS d'Apple o Android que et permet controlar la teva casa d'una forma ràpida i intuïtiva. Podràs controlar dispositius KNX (llums, persianes, climatització ...), audiovisuals (televisió, dispositius d'àudio, dvd ...), videoporters i càmeres IP (Axis i MOBOTIX) siguis on siguis, en temps real. Podràs monitoritzar les teves càmeres IP quan estiguis fora de casa, comprovar que no s'hagi quedat cap llum encesa quan t'has anat a la feina, encendre la calefacció ...

PHILIPS HUE. Per Android i iOS. Amb aquesta aplicació tindràs la possibilitat de controlar de forma remota tots els productes hue de Philips que hi hagi a la teva llar. L'app, intuïtiva i amb un funcionament senzill, et permetrà configurar la il·luminació idònia per a cada ocasió.

ILUMI. Per Android i iOS. Aquesta aplicació disponible per a telèfons intel·ligents permet als seus usuaris optimitzar el gaudi de la llum personalitzada. Es tracta d'una curiosa eina que està integrada per una o diverses bombetes LED connectades mitjançant bluetooth. A través d'ella, els seus usuaris podran personalitzar el color de la llum o programar l'encesa i apagada de les bombetes, entre altres opcions.

NEXHO. Per Android i iOS. Es tracta d'una aplicació destinada al control domòtic d'habitatges que disposin dels equips apropiats de la gamma NEXHO. Els diferents menús existents permeten gestionar a través del telèfon mòbil elements com la climatització, il·luminació, persianes i tancaments, equips elèctrics genèrics, alarmes d'inundació, d'incendi, d'intrusió ...