El disgust que suposa perdre arxius i fotos que guardaves al teu telèfon mòbil pot ser més suportable gràcies a certs mètodes de recuperació de dades. Oblida't de la mala estona que has passat a l'esborrar els teus arxius i posa't a treballar per recuperar-los.

Recuperar arxius del teu telèfon mòbil és més fàcil del que sembla. Hi ha dues opcions en funció del dispositiu de connexió que posseeixis. Tots dos mètodes són molt senzills i totalment segurs.

A l'hora de recuperar arxius i fotos esborrades del mòbil és molt important que s'actuï amb rapidesa. Cal tenir en compte, que en esborrar un fitxer del teu Android aquest no desapareix immediatament. Igual que fa el sistema operatiu de Windows, Android no elimina aquest arxiu en el moment. Per això, si no perds el temps lamentant-te i actues amb rapidesa podràs recuperar aquests arxius esborrats de manera satisfactòria.

Hi ha una sèrie d'eines molt eficaces per recuperar arxius i fotos esborrades del mòbil. Cadascuna d'aquestes eines serà eliminada de maneres diferents si disposes d'un dispositiu per connectar-te amb un disc dur o no.

1- Connexió com un disc dur

Si el teu dispositiu mòbil et permet connectar-com un disc dur els passos a donar per recuperar les teves fotos i arxius esborrats seran molt senzills. L'única cosa que has de fer és connectar el teu telèfon mòbil com si d'un disc dur extern es tractés.

Un cop tinguis accés a aquest dispositiu, simplement hauràs de recórrer a qualsevol recuperador d'arxius. Els més recomanables són els recuperadors de dades per a Windows. Quan tinguis instal·lat l'anomenat recuperador i tinguis el teu telèfon connectat només hauràs de triar el disc en el que vols dipositar aquests arxius.

Alguns dels recuperadors d'arxius més coneguts són Recuva, PC Inspector File Recovery, EASEUS Data Recovery Wizard o Data Recovery Suite.

2- Telèfon mòbil sense connexió com a disc dur

Els telèfons mòbils més punters es connecten com a reproductor multimèdia i no, com a disc dur. En aquests casos, la connexió amb el PC és diferent. Els mòbils sense connexió com a disc dur no permeten tenir accés a una lletra d'unitat de l'ordinador. Per forçar aquest procés hi ha programes que t'ajudaran a recuperar les dades esborrats del teu telèfon mòbil.

La majoria de telèfons mòbils tindran molt més fàcil la tasca de recuperar fotos i arxius esborrats gràcies a Dr. Fone. Un cop tinguis descarregat aquest programa i el instal al teu ordinador, hauràs executar-lo. Quan hagis fet aquestes accions, podràs connectar el teu telèfon a l'ordinador i ja ho tindràs tot a punt per accedir a les teves dades esborrats.