Des de fa ja diversos anys la multinacional Apple ha publicat a la seva Apple Store una secció en la qual recopila les millors apps per als diferents dispositius.

La millor aplicació per Apple i els seus iPhone d'aquest 2015 ha estat Periscope. Aquesta aplicació, una de les més populars del moment a nivell internacional, és capaç de retransmetre vídeos en temps real a través de Twitter. Aquí a Espanya no només la utilitzen els famosos. Antena 3 Notícies es va convertir, fa poc, en els primers serveis informatius a retransmetre a través de l'app.

En segon lloc, com a finalista de les apps per als telèfons mòbils, ha quedat l'editor de fotografies i imatges anomenat Enlight. Apple també destaca a Workflow (automatizador de processos per a dispositius iOS), Instagram, Hopper (predictor de preus de bitllets aeris), Darkroom (editor de fotografia) i Lark (entrenador personal).

La Fàbrica de Robots ha estat qualificada com la millor aplicació per les tablets iPad. És un programa dirigit a nens que els permet crear i personalitzar robots. I en aquesta categoria la finalista ha estat Liquid Text, un lector i editor de PDFs, documents de Word i presentacions per Power Point.

Lara Croft GO és el joc de l'any, digne successor de Hitman GO amb la seva genial proposta i ambientat, aquesta vegada, al món de la inquieta aventurera. Per la seva banda, The Mesh, el que ha estat finalista, és una nova volta de rosca a coses com els sudokus en el qual cal aconseguir la màxima puntuació amb els nombres en cada ronda.

En el rànquing publicat per Apple, també hi ha lloc per a la música. Alejandro Sanz ha estat el triat com millor artista i "El perdón" de Nicky Minaj com a millor cançó de l'any. Al cinema, a més de Inside Out, Apple ha triat Alejandro Iñárritu com a millor director pel film Birdman.

Google

Per la seva banda, Google, responsable del llançament i desenvolupament del sistema operatiu de Android, també ha fet un llistat de les millors aplicacions de 2015.

En ell destaca, en primer lloc, Colorfy, a la qual Google qualifica com "la millor aplicació gratis de llibre per acolorir per a adults en Android", encara que també aquesta disponible en iOS. I és que els dibuixos antiestrés per acolorir, ja sigui en el mòbil o en llibres amb mandales, estan a l'ordre del dia.

Jet, que figura en el segon lloc de la llista de Google Play, és una aplicació de compres que sorgeix com a competència a Amazon i al fet que Google defineix com "una plataforma per a compres intel·ligent que troba forma de convertir els costos integrats en oportunitats per estalviar diners".

Unes altres de les 'apps' seleccionades pel cercador són: Khan Academy (educació), Flipagram (presentacions amb fotos, vídeo i música), Adobe Photoshop Lightroom (editor de fotografia), B&H Photo Video Pro Audio (audiovisuals) i Ginger Keyboard Emoji (teclat).