Regió 7

Les millors aplicacions del 2015, segons Apple i Google

Periscope, una app per retransmetre en 'streaming', i Colorfy, un programa de pintura, les més destacades

28.12.2015 | 16:42

Des de fa ja diversos anys la multinacional Apple ha publicat a la seva Apple Store una secció en la qual recopila les millors apps per als diferents dispositius.

La millor aplicació per Apple i els seus iPhone d'aquest 2015 ha estat Periscope. Aquesta aplicació, una de les més populars del moment a nivell internacional, és capaç de retransmetre vídeos en temps real a través de Twitter. Aquí a Espanya no només la utilitzen els famosos. Antena 3 Notícies es va convertir, fa poc, en els primers serveis informatius a retransmetre a través de l'app.

En segon lloc, com a finalista de les apps per als telèfons mòbils, ha quedat l'editor de fotografies i imatges anomenat Enlight. Apple també destaca a Workflow (automatizador de processos per a dispositius iOS), Instagram, Hopper (predictor de preus de bitllets aeris), Darkroom (editor de fotografia) i Lark (entrenador personal).

La Fàbrica de Robots ha estat qualificada com la millor aplicació per les tablets iPad. És un programa dirigit a nens que els permet crear i personalitzar robots. I en aquesta categoria la finalista ha estat Liquid Text, un lector i editor de PDFs, documents de Word i presentacions per Power Point.

Lara Croft GO és el joc de l'any, digne successor de Hitman GO amb la seva genial proposta i ambientat, aquesta vegada, al món de la inquieta aventurera. Per la seva banda, The Mesh, el que ha estat finalista, és una nova volta de rosca a coses com els sudokus en el qual cal aconseguir la màxima puntuació amb els nombres en cada ronda.

En el rànquing publicat per Apple, també hi ha lloc per a la música. Alejandro Sanz ha estat el triat com millor artista i "El perdón" de Nicky Minaj com a millor cançó de l'any. Al cinema, a més de Inside Out, Apple ha triat Alejandro Iñárritu com a millor director pel film Birdman.

Google

Per la seva banda, Google, responsable del llançament i desenvolupament del sistema operatiu de Android, també ha fet un llistat de les millors aplicacions de 2015.

En ell destaca, en primer lloc, Colorfy, a la qual Google qualifica com "la millor aplicació gratis de llibre per acolorir per a adults en Android", encara que també aquesta disponible en iOS. I és que els dibuixos antiestrés per acolorir, ja sigui en el mòbil o en llibres amb mandales, estan a l'ordre del dia.

Jet, que figura en el segon lloc de la llista de Google Play, és una aplicació de compres que sorgeix com a competència a Amazon i al fet que Google defineix com "una plataforma per a compres intel·ligent que troba forma de convertir els costos integrats en oportunitats per estalviar diners".

Unes altres de les 'apps' seleccionades pel cercador són: Khan Academy (educació), Flipagram (presentacions amb fotos, vídeo i música), Adobe Photoshop Lightroom (editor de fotografia), B&H Photo Video Pro Audio (audiovisuals) i Ginger Keyboard Emoji (teclat).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

Twitter, Spotify i The New York Times pateixen un atac informàtic
Twitter, Spotify i The New York Times pateixen un atac informàtic

Twitter, Spotify i The New York Times pateixen un atac informàtic

Les pàgines web de les empreses han estat inutilitzades durant unes dues hores per un atac DDoS

Sortir de les xarxes socials

Sortir de les xarxes socials

T'expliquem com desactivar els comptes de Facebook, Instagram, Twitter i Google+

Com netejar la ´caché´ de WhatsApp per alliberar memòria

Com netejar la ´caché´ de WhatsApp per alliberar memòria

El rendiment del mòbil es pot veure afectat si no esborrem els arxius d'una de les 'apps' més usades

Zetta, la presumpta estafa de l´´iPhone extremeny´

Zetta, la presumpta estafa de l´´iPhone extremeny´

Usuaris asseguren que en realitat es tracta d'un terminal de l'empresa xinesa Xiaomi que ha estat...

Enllaços recomanats: Premis cinema