Amb l'arribada d'Internet i l'evolució de les noves tecnologies, els nostres hàbits i costums també han canviat, fins al punt que ara escoltem música al mòbil, veiem pel·lícules a l'ordinador i llegim llibres electrònics.

L'aparició dels lectors de llibres electrònics, els dispositius electrònics que s'utilitzen exclusivament per llegir llibres, ha accelerat el consum de llibres en format digital i aquesta popularitat ha portat a la creació de llocs web des d'on es poden descarregar e-books (llibres electrònics) legalment i de manera gratuïta.

Aquí teniu una proposta de 5 webs on es poden trobar llibres electrònics gratuïts i descarregar-los legalment:

1. Planetalibro.net

Aquesta plataforma d'Internet té més de 9.000 llibres digitals sense reconeixement legal i que per tant estan destinats a l'ús públic. Així, podràs descarregar de seguida i de manera gratuïta una sèrie de llibres clàssics com 'Les mil i una nits' o 'Les aventures de Serlock Holmes'.

2. Lektu

Aquest web té una secció de llibres de pagament i una altra de llibres gratuïts. Tots els llibres que hi trobaràs estan en castellà, i també hi ha alguns audiollibres. Per veure la biblioteca de llibres gratuïts, només has de creat-te un compte al qual et podràs registrar a través de Facebook, Twitter o Google.

3. Hundred zeros

Aquest web s'encarrega de recopilar tots els llibres d'Amazon España que passen a ser gratuïts per a Kindle, el dispositiu electrònic de lectura de la companyia. Per poder descarregar les lectures, cal tenir un compte a Amazon.es. Per als e-books en anglès, el web té una versió en aquest idioma que s'encarrega de seleccionar els llibres d'Amazon dels Estats Units.

4. Literanda

En aquesta plataforma els autors menys coneguts poden posar les seves obres a disposició de qualsevol usuari sense restriccions legals. D'aquesta manera, alguns dels llibres disponibles en aquest web són gratuïts i altres són de pagament. Es poden descarregar alguns clàssics de la literatura en format PDF, ePub i versió per a Kindle.

5. Google Books

Google té un catàleg de llibres de pagament, però també té un apartat amb obres gratuïtes en diversos idiomes per descarregar o llegir des del navegador.