Com seran els nous mòbils que veurem el 2016? Els geeks ja estan fregant-se les mans i a l'espera de donar caça als smartphones que les companyies tenen preparats per llançar en els pròxims mesos. A continuació t'expliquem les característiques dels que seran els millors telèfons mòbils d'aquest any que acabem d'estrenar.

Memòria RAM de 4 GB

L'estàndard que es generalitzarà aquest any en els mòbils de gamma alta és el de 4 GB, encara que Samsung ja en té llest un amb 6 GB de memòria RAM, que sens dubte maximitzarà el rendiment dels dispositius fins a cotes mai vistes.

Pantalles 4K

El Full HD de 1920x1080 píxels seguirà predominant en els nous terminals, però el 4K començarà a obrir-se pas amb força. Sony ha inclòs la pantalla amb resolució QHD de 2560x1440 píxels en el Xperia Z5 Premium.

Processadors més potents

Els processadors de 10 nanòmetres oferiran un rendiment superior enfront dels de 14 nanòmetres amb què compten els smartphones més potents. Aquests processadors suposaran a més major eficiència energètica, de manera que les bateries tindran una durada major.

Noves pantalles corbes

Són les pantalles del futur. Samsung ja ha apostat per un nou model de pantalla corba en els seus dispositius Galaxy S6 edge i edge +. Aquest any començaran a generalitzar-se i apareixeran pantalles com les del G Flex de LG amb tres cares.

Pantalles que detecten la pressió

Huawei amb la tecnologia Force Touch i Apple amb el seu 3D Touch han pres la iniciativa en aquest àmbit. Les pantalles que detecten la intensitat amb què pressionem amb el dit tenen múltiples utilitats: fer zoom, desplegar menús o veure només una part d'un contingut.