La fira Consumer Electronic Show (CES) 2016 acaba de tancar portes i, per descomptat, ha deixat rere seu un gran nombre de nous productes. En alguns casos han estat ordinadors i mòbils més potents o televisions amb una resolució més gran, però també hem vist conceptes totalment innovadors, com un dron capaç de transportar passatgers, una tele composta per mòduls o maletes capaces de moure's soles i seguir-nos per l'aeroport.

Aquests són els deu invents recentment presentats que més ens han sorprès.

La maleta que et segueix ella sola

La idea d'aquest invent ja l'havíem vist en algunes maletes, però el prototip de Nua Robotics promet ser el primer que funcionarà com cal i arribi al gran públic. La maleta combina una càmera per a una visió computeritzada amb una sèrie de sensors que li permeten circular en una superfície plana mentre va esquivant els diferents obstacles. A més, es connecta amb l'smartphone de l'usuari.

El cinturó que et diu que menges massa

Un cinturó normal ja t'avisa que t'has passat amb el menjar quan has de recórrer al següent forat, però l'invent de Samsung va més enllà. Welt és un prototip encara en desenvolupament que compta amb sensors de moviment i es vincula amb el telèfon, perquè puguem fer un seguiment precís de la nostra línia.

Dron per a passatgers

Aquest increïble dron, especialment per la seva grandària, no ha estat dissenyat ni per a l'oci, ni per portar Internet als racons més remots del planeta, ni per fer vídeos o fotos. El seu objectiu és transportar passatgers, que només han de fixar la ruta en una tablet i asseure's còmodament mentre esperen a arribar a la seva destinació.

L'eruga per aprendre a programar

Fisher Price ha presentat una joguina amb forma d'eruga, Code-a-pillar, que permet als nens aprendre les bases de la programació de forma molt senzilla. Les diferents parts de l'eruga inclouen un botó als quals els nens poden assignar diferents accions.

I l'aposta de LEGO

LEGO, la companyia de joguines de construcció per excel·lència, ha aprofitat la seva naturalesa modular per llançar les seves pròpies joguines amb els quals els més petits es poden familiaritzar amb la programació. De fet, aquesta és la seva segona versió. WeDo 2.0 és bastant més ambiciós que Code-a-pillar i està destinat a nens més grans. Consta de 280 peces i 40 lliçons, que permeten aprendre a configurar les peces i crear, fins i tot, robots que solucionin problemes quotidians.

Despertador catifa

No es va presentar en el CES, però el llançament de la seva campanya de Kickstarter es va llançar dins el marc de la fira. La seva idea és brillant: es tracta d'un despertador amb forma de catifa que l'usuari ha de trepitjar (traient els peus fora del llit) si el vol apagar.

I un amb olors

Potser menys efectiu, però també bastant més agradable, és aquest altre despertador. Per això si la catifa és perfecta per arribar a temps al treball, aquesta és una opció perfecta per sortir del llit els caps de setmana amb ganes d'esmorzar. Sensorwake és un despertador que utilitza pastilles -amb una durada de 30 dies- que desprenen olors com a menta, cafè o croissant.

Un wearable per evitar nàusees en l'embaràs

Els wearables, dispositius que es duen a sobre, s'han centrat, especialment, en el monitoratge de l'activitat física. La polsera Relief band, presentada en el CES 2016, emet petites pulsacions que estimulen el sistema nerviós de les dones embarassades amb l'objectiu, suposadament, d'evitar les nàusees.

Un televisor modular

Samsung ha presentat en la fira una pantalla composta per mòduls quadrats, la qual cosa permet crear televisors amb qualsevol forma, que poden anar des de la tele rectangular de 170 polzades que han presentat a una amb forma de . Les possibilitats són il·limitades.

L'enorme pantalla flexible de LG

Tablets que s'enrotllen com un diari? Sí, per favor. Encara que les pantalles flexibles ja van ser protagonistes del CES 2014, aquest any han tornat més grans, més primes i de més qualitat de la mà de LG. No veiem el moment que aquesta tecnologia arribi al gran públic, a mesura que vagin baixant els costos de fabricació. De moment, els analistes preveuen que Samsung llanci el seu primer smartphone/tablet plegable aquest mateix any.