Amb un concís "just setting up my Twttr" - "tan sols creant el meu twitter" - Jack Dorsey - @Jackson, un dels creadors de Twitter, posava en marxa el seu propi compte el 21 de març de 2006. Fins i tot es va permetre el luxe d'escriure malament el nom de la xarxa social que, en uns pocs anys, canviaria la nostra forma de comunicar-nos, de veure la televisió o de sortir de marxa per les nits. Des que va néixer Twitter tot ha canviat.

A l'estat hi ha més d'11 milions d'usuaris segons Comscore. El diccionari de la RAE ja ha introduït el terme "tuit", I és que Twitter ha arrelat a molts països, Amb el pas dels anys hem passat a piular-ho tot. Si estem de noces, de vacances, descansant, a la feina, els nefastos partits del nostre equip, el programa de la televisió, la vestimenta de la veïna i fins i tot el servei d'atenció al client de grans i petits comerços.

Tot és factible de ser tuitejat, però si per alguna cosa està destacant Twitter és per haver-se convertit en el mitjà de major immediatesa informativa que existeix. Està clar que 140 caràcters no donen per a molt anàlisi i més aviat poca profunditat informativa, però a ningú se li escapa que en moltes ocasions la notícia salta a Twitter explicada pels mateixos protagonistes. Així va passar amb el 'tuit' d'Ellen DeGeneres a la gala dels Oscars de 2014, el més retuitejat de la història:

Encara que possiblement sigui el món de la televisió el que més influència està rebent de la xarxa social. Com si de dos enamorats es tractés, la televisió i Twitter s'han convertit en dues plataformes que no només conviuen, sinó que gairebé no poden viure l'una sense l'altra. La televisió s'ha convertit per fi en una plataforma multipantalla, i no gràcies als fracassats experiments del passat en els quals es pretenia perllongar l'experiència televisiva al nostre mòbil o tauleta. La multipantalla ha arribat a la televisió gràcies a Twitter.

Tot d'una veiem com els contertulians d'un programa interactuen amb els espectadors en directe, o de quina manera alguns informatius inclouen ja comptes de Twitter en les seves capçaleres. Ens encanta comentar el partit del @realmadrid, o si @ 3gerardpique ha tornat a obrir la boca. Gaudim les carreres de @F1, o l'últim avançament de @lorenzo99 a @ValeYellow46 mentre ens submergim en discussions tuitaires sobre si el que li va fer aquest últim a @marcmarquez93 va ser o no un cop de peu. La tele és ara molt més divertida?

Polítics, esportistes, periodistes, mitjans de comunicació, cineastes, actors i qualsevol persona pot estar a Twitter per cridar als quatre vents i a qui vulgui escoltar-lo tot el que li plagui. Twitter està d'aniversari, i els tuitaires estan d'enhorabona. Ara caldrà veure què passa en els propers deu anys.