10 anys de Twitter

La xarxa social que ha canviat la nostra forma de comunicar-nos segueix creixent malgrat la competència

23.03.2016 | 10:56
10 anys de Twitter
10 anys de Twitter

Amb un concís "just setting up my Twttr" - "tan sols creant el meu twitter" - Jack Dorsey - @Jackson, un dels creadors de Twitter, posava en marxa el seu propi compte el 21 de març de 2006. Fins i tot es va permetre el luxe d'escriure malament el nom de la xarxa social que, en uns pocs anys, canviaria la nostra forma de comunicar-nos, de veure la televisió o de sortir de marxa per les nits. Des que va néixer Twitter tot ha canviat.
A l'estat hi ha més d'11 milions d'usuaris segons Comscore. El diccionari de la RAE ja ha introduït el terme "tuit", I és que Twitter ha arrelat a molts països, Amb el pas dels anys hem passat a piular-ho tot. Si estem de noces, de vacances, descansant, a la feina, els nefastos partits del nostre equip, el programa de la televisió, la vestimenta de la veïna i fins i tot el servei d'atenció al client de grans i petits comerços.

Tot és factible de ser tuitejat, però si per alguna cosa està destacant Twitter és per haver-se convertit en el mitjà de major immediatesa informativa que existeix. Està clar que 140 caràcters no donen per a molt anàlisi i més aviat poca profunditat informativa, però a ningú se li escapa que en moltes ocasions la notícia salta a Twitter explicada pels mateixos protagonistes. Així va passar amb el 'tuit' d'Ellen DeGeneres a la gala dels Oscars de 2014, el més retuitejat de la història:
Encara que possiblement sigui el món de la televisió el que més influència està rebent de la xarxa social. Com si de dos enamorats es tractés, la televisió i Twitter s'han convertit en dues plataformes que no només conviuen, sinó que gairebé no poden viure l'una sense l'altra. La televisió s'ha convertit per fi en una plataforma multipantalla, i no gràcies als fracassats experiments del passat en els quals es pretenia perllongar l'experiència televisiva al nostre mòbil o tauleta. La multipantalla ha arribat a la televisió gràcies a Twitter.

Tot d'una veiem com els contertulians d'un programa interactuen amb els espectadors en directe, o de quina manera alguns informatius inclouen ja comptes de Twitter en les seves capçaleres. Ens encanta comentar el partit del @realmadrid, o si @ 3gerardpique ha tornat a obrir la boca. Gaudim les carreres de @F1, o l'últim avançament de @lorenzo99 a @ValeYellow46 mentre ens submergim en discussions tuitaires sobre si el que li va fer aquest últim a @marcmarquez93 va ser o no un cop de peu. La tele és ara molt més divertida?

Polítics, esportistes, periodistes, mitjans de comunicació, cineastes, actors i qualsevol persona pot estar a Twitter per cridar als quatre vents i a qui vulgui escoltar-lo tot el que li plagui. Twitter està d'aniversari, i els tuitaires estan d'enhorabona. Ara caldrà veure què passa en els propers deu anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

Twitter, Spotify i The New York Times pateixen un atac informàtic
Twitter, Spotify i The New York Times pateixen un atac informàtic

Twitter, Spotify i The New York Times pateixen un atac informàtic

Les pàgines web de les empreses han estat inutilitzades durant unes dues hores per un atac DDoS

Sortir de les xarxes socials

Sortir de les xarxes socials

T'expliquem com desactivar els comptes de Facebook, Instagram, Twitter i Google+

Com netejar la ´caché´ de WhatsApp per alliberar memòria

Com netejar la ´caché´ de WhatsApp per alliberar memòria

El rendiment del mòbil es pot veure afectat si no esborrem els arxius d'una de les 'apps' més usades

Zetta, la presumpta estafa de l´´iPhone extremeny´

Zetta, la presumpta estafa de l´´iPhone extremeny´

Usuaris asseguren que en realitat es tracta d'un terminal de l'empresa xinesa Xiaomi que ha estat...

Enllaços recomanats: Premis cinema