Sony treballa en un sistema de fotografia instal·lat directament en una lent de contacte, com ha revelat l'última patent registrada per la companyia.

Les lents de contacte intel·ligents introdueixen la càmera en el globus ocular que es controla directament des de l'ull, segons la pressió que s'exerceixi amb la parpella, i que elimina d'aquesta manera els dispositius mòbils com a intermediaris.

Aquesta càmera de mida minúscula estaria situada per sobre de la pupil·la, en la vora superior de l'iris, a un costat, com s'aprecia en l'esbós adjunt a la patent.

La lent comptaria amb lents, sensor d'imatge, processador, i funcions com a obertura, zoom o estabilitzador d'imatge que evitarien que el moviment de l'ull emborronase les imatges.

Les lents inclourien, a més, una mínima capacitat d'emmagatzematge, però també connectivitat sense fils per poder enviar les captures directament al núvol.

Companyies com Google, Samsung i fins i tot investigadors de diverses universitats han presentat ja els seus projectes sobre lents de contacte intel·ligents, que permeten traslladar a l'ull funcions diverses com la detecció de sucre en sang, la realitat augmentada o el zoom.