Com localitzar un mòbil perdut

És molt recomanable prendre una sèrie de precaucions que ens facilitaran la cerca si extraviem el mòbil

07.05.2016 | 07:41
Com localitzar un mòbil perdut
Com localitzar un mòbil perdut

Et toques la butxaca, mires a la teva motxilla, busques per tot arreu però el teu pitjor malson s'ha fet realitat: has perdut el mòbil! La tecnologia és una part més de l'ésser humà en el seu dia a dia i, de tota ella, el telèfon intel·ligent és el rei indiscutible de l'usuari.

Donada la ingent quantitat d'informació i diferents arxius que tenen cabuda en un mòbil d'última generació, és molt recomanable actualitzar periòdicament la còpia de seguretat del mateix, així els danys en cas de perdre'l seran menors. No obstant, consulta els passos que pots fer si has perdut o t'han robat el telèfon intel·ligent.

Localitzar un Android

Tots els dispositius Android tenen associat un compte de Google i des del propi cercador es pot accedir al web de l'Administrador de Dispositius, en la qual es pot rastrejar el teu mòbil a través del teu compte de Gmail.

Entra amb el teu compte de Google a android.com/devicemanager i allà podràs veure la ubicació dels teus dispositius.

El problema està en que per poder accedir a aquest servei has d'haver activat amb anterioritat al telèfon: Configuració> Serveis d'ubicació.

Si no, l'únic que aconseguirem és obtenir la localització de l'última ubicació que s'ha registrat, però es tracta d'una aproximació. Si el dispositiu està fent servir wifi tindrem un punt molt més exacte que si es connecta a través d'una xarxa mòbil.

Borrar i bloqueig a distància

L'eina també ofereix opcions per fer sonar el telèfon, bloquejar-lo i esborrar la informació a distància. El problema, és que hauries haver-li donat permís des del teu telèfon abans de extraviar-lo. Així que aprofita ara per anar a "Configura opcions per bloquejar i esborrar" i tot seguit prem "Enviar". Hauria d'arribar-te un avís al teu telèfon, que et conduirà a una pantalla de configuració de seguretat, en la qual podràs activar o desactivar els permisos d'ubicació del mòbil, esborrat i bloqueig i comprovació de l'activitat del telèfon intel·ligent.

Un altre punt clau d'aquesta secció és el de "Seguretat", on t'oferiran un codi que Google pot demanar-te en algun moment per assegurar-se que ets tu que intenta esborrar o bloquejar el mòbil. Cada vegada que entris en aquest apartat es generarà un nou codi, recordeu-vos de guardar-lo en cada ocasió.

Localitzar un iPhone

Només podràs localitzar el teu iPhone si tenies activada l'opció Buscar el meu iPhone amb anterioritat.

Per posar-la en marxa, vés a Configuració> iCloud. Et demanarà que iniciïs sessió amb el teu ID d'Apple i després ja podràs activar aquesta opció.

Si vols trobar el teu iPhone, des d'un ordinador entra en icloud.com/find o baixa't l'app Cerca el meu iPhone des d'un altre dispositiu iOS.

Un cop allà, selecciona un dispositiu per veure la seva ubicació al mapa. També et dóna l'opció per fer que el teu iPhone sona, en el cas que estigués a prop.

Esborrat i bloqueig a distància

Des de la mateixa pàgina podràs activar també el Mode perdut, que et permet bloquejar el dispositiu a distància amb un codi de quatre dígits, ensenyar un missatge personalitzat i registrar la ubicació del telèfon.

També pots esborrar les dades de forma remota, el problema és que si ho fas ja no podràs continuar amb el seguiment, ni saber on es troba. Si el dispositiu està apagat o fora de línia, totes les accions tindran efecte la propera vegada que s'iniciï i es connecti.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

El nou doodle de Google.
Google recorda Antonie van Leeuwenhoek, el descobridor dels espermatozoides

Google recorda Antonie van Leeuwenhoek, el descobridor dels espermatozoides

El cercador dedica el seu nou doodle a este científic del segle XVII que va revolucionar la ciència

Nintendo presenta la seva nova consola: Nintendo Switch

Nintendo presenta la seva nova consola: Nintendo Switch

El nou dispositiu híbrid, portàtil i capaç de connectar-se al televisor, arribarà al mercat el...

Twitter, Spotify i The New York Times pateixen un atac informàtic

Twitter, Spotify i The New York Times pateixen un atac informàtic

Les pàgines web de les empreses han estat inutilitzades durant unes dues hores per un atac DDoS

Sortir de les xarxes socials

Sortir de les xarxes socials

T'expliquem com desactivar els comptes de Facebook, Instagram, Twitter i Google+

Enllaços recomanats: Premis cinema