Les pantalles dels mòbils o tauletes són sistemes d'alta tecnologia que no es poden netejar de qualsevol forma. Cal tenir especial cura ja que són fràgils i no convé fer servir qualsevol producte, perquè correm el risc de fer-los malbé. I ja se sap que sense pantalla, adéu mòbil.

Netejar la pantalla del nostre smartphone pot semblar una ximpleria, però per fer-ho correctament hem de tenir en compte diversos aspectes i operar amb certa precaució.

1- Apaga el dispositiu. És més fàcil veure on netejar quan el terminal està apagat.

2- Fes servir un drap de microfibra. Si el teu mòbil no porta aquest accessori, pots fer servir el de les ulleres de sol. La microfibra no provoca ratllades i evita l'alliberament de partícules que poden quedar atrapades en els diferents orificis del terminal.

3- Neteja en petits cercles. És la forma d'acabar amb la majoria de les imperfeccions.

4- Evita els líquids. El millor és la neteja en sec, tret que comptem amb productes especialment indicats per a les pantalles, però no sol merèixer la pena la inversió.

5- Si malgrat tot voleu emprar algun líquid, el més recomanable és l'aigua destil·lada. Humitegem un drap de cotó amb aquesta aigua, passem la pantalla fregant en cercles, sense exercir massa pressió, i deixem que s'assequi a l'aire. També pots humitejar la pantalla amb el teu alè, i passar el drap.

6- Rentar el drap. Per a posteriors usos convé rentar el drap de microfibra. Posa-ho en remull en aigua tèbia amb una mica de sabó. Penja i deixa que s'assequi a l'aire. No ho facis servir fins que no estigui completament sec.

7- Alcohol en gel. Aquest producte, també conegut com a desinfectant de mans, s'ha d'aplicar amb una tovallola de paper. Si queda alguna taca, usa el drap de microfibra per treure-la.