Si estàs en plena recerca de la teva mitja taronja a través d'Internet, potser t'interessa saber que, a més d'aplicacions com Tinder, pots recórrer a la ciència per aconseguir millors resultats. Com molts ja sabreu, trobar la parella perfecta a través de la xarxa no és tasca fàcil. Cal tenir en compte que -igual que a la vida real- els usuaris solen oferir un perfil que potser no es correspon exactament amb la seva persona.

No és cap secret que un tria sempre les seves millors gales (i 'selfies') per mostrar a les xarxes socials, sobretot si parlem de xarxes socials on la finalitat és lligar. A més, la forma en què un es presenta per primera vegada és fonamental, per aquest motiu són tan importants les primeres paraules -o GIFs- amb què s'inicia una conversa. Els missatges amb GIF, per exemple, tenen un 30 per cent més de possibilitat de tenir resposta que els missatges que no els inclouen, però no tots els GIF motiven per igual a iniciar una conversa.

Així mateix, segons dades de Tinder, els homes que tenen de professió pilot, empresari o bomber, i les dones que siguin fisioterapeutes, dissenyadores d'interiors o empresàries tenen més possibilitats de lligar. Però a part de tenir en compte aquestes dades, has de saber que la ciència està del teu costat i té molt a dir.

Aquests són els consells que li va donar el científic Khalid Khan, de la universitat Queen Mary, a un amic després de revisar desenes d'investigacions científiques sobre l'atracció i les cites per Internet.

El nom d'usuari sí que importa

Si et dius Pere, Xavier, Jordi, Paco, Suso, Lluís o Marcos ves pensant en canviar-te de nom... a les aplicacions per trobar parella, és clar. El nom d'usuari és fonamental i cal triar-ne un que comenci amb les primeres lletres de l'alfabet, ja que són aquests els que la gent vincula amb l'èxit professional i acadèmic.

Revisa l'espai que dediques a tu mateix

No tots els perfils funcionen de la mateixa manera. Segons la ciència, tindran més èxit i rebran més missatges aquells que dediquen el 70 per cent de l'espai a escriure sobre un mateix i el 30 per cent sobre el que un busca en una relació.

El que més atrau les dones

Khalid Khan també va descobrir que a les dones els atrauen, sobretot, els homes que demostren valor, valentia i disposició a assumir riscos. Res a veure amb els que pretenen ser amables o els que mostren una actitud altruista.

Cerca i no esperis a ser buscat

Una altra regla bàsica per aconseguir a una persona adequada és buscar activament i no esperar que contactin amb tu.

Amb qui tenir una cita?

Un cop fet públic el teu perfil el següent pas és triar a la teva cita. Però, com? Segons els algoritmes dissenyats per matemàtics, les probabilitats d'escollir a la millor candidata per a una cita milloren després de rebutjar els primers 37 perfils. Passat aquest límit s'hauria d'escollir a la següent millor opció.

Com saber si has de repetir amb la mateixa persones?

El cervell té la clau. Si la zona de l'escorça frontal que controla el raonament lògic no s'activa i, en canvi, sí que ho fa la regió relacionada amb el plaer i la recompensa, no hi ha dubte, has de tornar a donar-li una oportunitat a aquesta persona. Tot i així, aquest estat, al qual els científics anomenen "amor romàntic i apassionat", no garanteix una relació reeixida.

Tingues en compte que recórrer a les matemàtiques i la ciència pot ajudar-te a "triar" millor i a tenir més seguretat en tu mateix, però l'amor és molt subjectiu i va més enllà de les estratègies, els números i les probabilitats.