El cercador més gran d'Internet coneix els gustos i interessos dels seus usuaris, una informació d'allò més preuada per als anunciants. Però hi ha maneres per evitar que Google emmagatzemi dades sobre el teu perfil. La plataforma Softonic ha donat una sèrie de consells per netejar el teu historial a la web.

Tot el que busques a través de Google es guarda en "Activitat a la Web i a Aplicacions". Per entrar en aquesta opció has d'estar "logat" a Google. Després, fes clic en "Tot el període", on podràs triar el que vulguis 'Eliminar' (un dia, una setmana, un mes o tot). Ignora l'avís que t'aparegui de Google en el qual t'adverteix que és millor no esborrar-ho.

Segurament, t'hauràs adonat que els anuncis que et salten mentre navegues solen coincidir amb els teus interessos o gustos. Però, com pots eliminar tot el que els anunciants saben sobre tu? Entra a 'Controla els teus anuncis de Google' i busca l'opció en la part inferior de la pantalla: "Controla els teus anuncis en més de dos milions de llocs web". A través d'aquesta finestra pots demanar a Google que no t'envïi informació sobre els teus interessos als anunciants.

La pàgina d'Activitats de Google també t'ofereix una llista amb totes les aplicacions que accedeixen a les teves dades, parcials o totals. Per saber quines aplicacions tenen la teva informació pots accedir a 'Aplicacions connectades al teu compte'.

Com esborrar les teves visualitzacions a Youtube

De moment ja t'has deslliurat de la informació que Google tenia emmagatzemada sobre les teves cerques, les teves inquietuds i gustos... No obstant, encara et queda pendent esborrar tot allò que has visualitzat a Youtube, ja que el cercador manté també un registre de totes les teves cerques en la plataforma de vídeos. Aquí tens l'enllaç per accedir-hi i esborrar l'historial de cerques.

Elimina els llocs en els que has estat

A través del nostre mòbil o tablet Android, Google sap on has estat i manté en el seu historial un registre dels llocs en la funció 'Cronograma'. Esborra totes les teves ubicacions mitjançant la paperera, ignorant el missatge d'alerta que t'enviarà Google.

Controlar la informació

Si vols seguir controlant el que guarda Google perquè cada mes t'arribi un informe al teu mail, només has de configurar el compte perquè el cercador t'enviï un registre cada mes dels vídeos que has pujat a Youtube, els contactes que tens en Gmail...

L'era digital ens aporta immediatesa, ubiqüitat, omnipresencia... però també deixem un registre molt clar sobre tot el que fem, pensem, diem... i que ofereixen un retrat robot de la nostra vida i els nostres gustos, que de vegades és convenient esborrar.