Els perills de carregar el telèfon intel·ligent en llocs públics

La seguretat dels mòbils es pot veure compromesa quan es carreguen mitjançant USB a un ordinador

06.06.2016 | 16:03
Els perills de carregar el telèfon intel·ligent en llocs públics
Els perills de carregar el telèfon intel·ligent en llocs públics

Sabies que mentre carregues el mòbil en un centre comercial, un aeroport o un restaurant 1 ciberdelinqüent pot estar accedint a les teves dades personals? La seguretat dels smartphones es pot veure compromesa mentre es carrega el dispositiu a través d'una connexió USB estàndard a l'ordinador o algun altre port.

Com a part d'aquesta investigació, els analistes de Kaspersky Lab van provar diversos mòbils amb diferents sistemes operatius -Android i iOS- per tal d'entendre com és la transferència de dades mentre estan connectats a un PC o Mac per carregar bateria.

La prova va mostrar que els mòbils obren una gran quantitat de dades a l'ordinador incloent el nom del dispositiu, fabricant, el tipus de dispositiu, número de sèrie, la informació de firmware, del sistema operatiu, el sistema d'arxiu / llista d'arxius, el ID xip electrònic ... Això pot suposar un problema de seguretat.

Tot i que encara no s'ha donat a conèixer cap incident real que impliqui estacions de càrrega, el robatori de dades dels mòbils connectats a un ordinador sí que s'ha detectat en el passat. Els riscos són obvis: com a usuari poden rastrejar-te mitjançant el ID del dispositiu; el telèfon podria acabar ple de adware o ransomware; i, si el mòbil és d'una gran empresa, per podria fàcilment convertir-se en el blanc dels hackers professionals.

Com protegir el mòbil mentre es carrega:

- Fer servir només USB i ordinadors i punts de càrrega de confiança per carregar el dispositiu.

- Protegeix el telèfon mòbil amb una contrasenya, o amb un altre mètode com el reconeixement d'empremtes dactilars, i no ho desbloquejis durant la càrrega.

- Fa servir tecnologies de xifrat i contenidors d'assegurances (àrees protegides en els dispositius mòbils utilitzats per aïllar la informació sensible) per protegir les dades.

- Protegir tant en el dispositiu mòbil com el PC / Mac del programari maliciós amb l'ajuda d'una solució de seguretat provada.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

Sortir de les xarxes socials

Sortir de les xarxes socials

T'expliquem com desactivar els comptes de Facebook, Instagram, Twitter i Google+

Com netejar la ´caché´ de WhatsApp per alliberar memòria

Com netejar la ´caché´ de WhatsApp per alliberar memòria

El rendiment del mòbil es pot veure afectat si no esborrem els arxius d'una de les 'apps' més usades

Zetta, la presumpta estafa de l´´iPhone extremeny´

Zetta, la presumpta estafa de l´´iPhone extremeny´

Usuaris asseguren que en realitat es tracta d'un terminal de l'empresa xinesa Xiaomi que ha estat...

Enllaços recomanats: Premis cinema