Aplicacions per a administrar el consum de dades mòbils

Amb aquests programes podràs controlar el consum de megues i racionalitzar-lo eficientment fins a final de mes

30.07.2016 | 07:43
Programes per controlar l´ús de dades mòbils

Sempre que podem, solem 'tirar' de la Wifi per navegar per Internet, però hi ha situacions en les que hem de fer ús, sí o sí, de les dades mòbils contractades. Com ja us hem comentat en diverses ocasions, hi ha continguts que gasten més dades que altres (visualitzar un vídeo a YouTube o usar Maps, per exemple) i si no volem quedar-nos sense megues per al que resta del mes, hem de o tenir molta cura i estar pendents del que gastem cada vegada que ens connectem o usar certs trucs que ens poden venir molt bé.

Algunes operadores ens ofereixen tarifes que redueixen la velocitat d'accés a Internet quan gastem totes les dades, en canvi, altres ens cobren per mega consumit una vegada que ens vam passar de les dades contractats. Tant si volem evitar que es redueixi de forma dràstica la velocitat d'accés -perquè, siguem sincers, és empipador- com si volem evitar passar-nos i que l'operadora ens cobri per mega consumit, us mostrem diverses apps que podeu descarregar al vostre dispositiu mòbil per tallar d'arrel aquest problema i no haver de preocupar-vos del vostre consum. Es tracta de programes que controlen el consum de dades i permeten racionalitzar-lo, limitant l'activitat de les aplicacions que generen major consum.

My Data Manager

La meva Data Manager t'ajudarà a fer un seguiment de l'ús de dades en mòbils en xarxes 3G, Wifi i roaming (en situacions de consum des de l'estranger), així com monitoritzar quines aplicacions utilitzen més dades i, si així ho desitja, desactivar-les de manera temporal. Et permetrà a més establir alarmes que t'avisen dels límits superats per evitar càrrecs excessius i crear gràfics amb el teu historial per veure els pics de consum,
La meva Data Manager funciona bé en xarxes de tot el món, incloent Movistar, Orange, Vodafone, Yoigo, etc. És gratuïta i està disponible per a iOS i Android.

3G Watchdog

El primer que hem de fer és dir-li a l'aplicació quan comença i acaba el nostre període de facturació i quants megues té la nostra tarifa. Amb aquestes dades 3G Watchdog és capaç d'oferir-nos informes, gràfics i taules del que consumim a llarg del dia, setmana i mes, a més de dir-nos com estem utilitzant la nostra tarifa de dades.

Així mateix, a part de monitoritzar l'ús de dades mòbils i Wifi també ens proposa un consum idoni i ens recomana quines aplicacions hauríem d'obrir només amb la Wifi i no amb el 3G. L'hàbit de consum que ens recomana ens ajudarà, per tant, a estalviar. Perquè en tot moment sapiguem l'estat del nostre consum aquesta aplicació ens mostrarà l'estat del mateix a través d'una icona de notificació (verd / taronja / vermell) a la barra d'estat.

3G Watchdog també ens ofereix la possibilitat de configurar una alarma per saber si s'està a prop de superar el límit contractat i quan se superarà a aquest ritme de consum. Ens permet fins i tot establir un límit perquè la 'app' desactivi la xarxa mòbil fins al següent cicle de facturació.
Aquesta aplicació està disponible per Android i és gratuïta, tot i que també hi ha la versió Pro de pagament (2,69 euros) per a aquells que trobin a faltar dades més concretes. Amb la versió de pagament podràs, per exemple, saber quant ha gastat cada aplicació en un dia, una setmana o un mes.

Traffic Counter Extended

Es tracta d'una altra aplicació gratuïta per Android que monitoritza no només el consum de dades mòbils sinó també les trucades i els missatges entrants i sortints. Disposa d'un panell en el qual apareixen reflectides totes les trucades realitzades i missatges enviats per setmanes i mesos així com el trànsit que genera cada aplicació. La informació se'ns ofereix a través de gràfics i estadístiques.

A més ens arribaran notificacions sobre el límit del nostre pla i ens permetrà establir restriccions i alarmes d'avís per impedir excessos de consum.

Datawiz

DataWiz és una aplicació gratuïta per iOS i Android amb una interfície senzilla i clara. Ens permet controlar el consum de dades de la tarifa contractada i el de les connexions que fem a punts Wifi, i ens ofereix recomanacions personalitzades per racionalitzar el consum. Podem a més establir l'inici i fi de cada cicle i alertes que ens avisin que estem arribant al límit que hem marcat de consum de megues.
Aquesta 'app' també detecta les aplicacions que consumeixen més i ens recomana un temps mitjà d'ús. Gràcies a l'ús del GPS és capaç de indicar-nos en quines zones de trànsit hem consumit més dades.

Onavo Count

Onavo ens ofereix informació sobre el consum que fan les diferents aplicacions de les dades per hores, dies i mesos. Desglossa el tràfic consumit per cada programari d'una manera molt visual i ens permet limitar el seu ús. A més, ens avisa mitjançant notificacions quan ens acostem al nostre límit de consum i ens envia una indicació de la nostra posició en el cicle de dades actual.

També detecta quan ens trobem a l'estranger (roaming) i crea un pla de consum durant la nostra estada fora del nostre país. És gratuïta i està disponible en iOS i Android.

Onavo Extended

Pertany al mateix desenvolupador que Onavo Count i ens ofereix alguna opció més, com pot ser la possibilitat de traçar un pla per estalviar dades en base als nostres hàbits de consum. És capaç de restringir l'ús d'algunes aplicacions perquè només s'activin quan utilitzem una xarxa Wifi i també pot comprimir continguts als quals s'accedeix des dels navegadors o llocs com Instagram.

Aquesta versió és gratuïta, però només per temps limitat, i està disponible en iOS i Android.

Monitoritzar l'ús de dades s'ha tornat una tasca essencial i per això aquest tipus d'aplicacions s'estan tornant tan importants per als usuaris. Esperem que les nostres propostes us siguin útils.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema