La mort d'una dona després de ser atropellada per un conductor que jugava a Pokémon GO al volant s'ha convertit en el primer accident mortal relacionat amb el popular joc per a telèfons intel·ligents al Japó, han informat avui mitjans locals.

El japonès Keiji Goo, de 39 anys, va ser detingut aquest dimecres després d'atropellar amb la seva furgoneta a dues dones en una via de la localitat de Tokushima, al sud-oest del país asiàtic, provocant la mort d'una de les dones, de 72 anys .

Segons la Policia japonesa, l'home va dir als investigadors que estava "jugant a Pokémon GO", ha informat l'agència Kyodo.

L'altra dona involucrada en l'accident, de 60 anys, va patir un trencament de maluc com a conseqüència de l'atropellament, que va tenir lloc el 23 d'agost.

L'aplicació, que utilitza la tecnologia de geolocalització GPS, insta buscar en el món real a les criatures virtuals que apareixen aleatòriament, el que està provocant que alguns usuaris no presten suficient atenció al seu voltant.

Des de l'estrena del joc al país asiàtic el passat 22 d'agost s'han produït 79 accidents d'automòbil i bicicleta vinculats al joc al Japó, segons estadístiques de l'Agència Nacional de Policia.