Encara no les pot tancar completament i als palmells encara hi té una capa de berrugues, però el que és conegut com a home-arbre de Bangla Desh està content amb les seves noves mans, lliures després d'un rosari d'operacions, mentre encara un procés de retocs estètics i pensa en un futur com a persona normal.

"Em sento genial, encara no puc caminar per les recents operacions i he d'exercitar cada dia les mans per adquirir més mobilitat, però tenir-les lliures és una cosa fantàstica", va explicar a Efe Abul Bajandar, de 27 anys, a l'habitació de l'Hospital Universitari de Dhaka on està ingressat des del gener.

El jove Bajandar, oriünd d'un llogaret a la província meridional de Khulna, va treure el cap a principi d'any a les portades de mig món després de conèixer-se que tenia una estranya malaltia, epidermodisplàsia verruciforme, amb la qual havia desenvolupat grans berrugues amb forma d'escorça d'arbre a les mans i els peus.

"A poc a poc torno a recordar les sensacions que tenia abans que als 15 anys les meves mans comencessin a omplir-se de berrugues. He patit tant! Hi havia gent que m'evitava i vaig tenir sempre molts dolors. Ho trobava a faltar tot. Des de menjar pel meu compte a jugar amb la meva filla, abraçar-la. Aquestes coses que tot pare vol fer amb els seus fills", diu.

Després d'una desena d'operacions quirúrgiques a les extremitats, Bajandar afronta ara un procés d'"embelliment", amb unes cinc intervencions més que el mantindran ingressat almenys durant "els pròxims sis mesos", segons el centre mèdic.

I, mentrestant, l'hospital estudia en cooperació amb metges dels Estats Units, als quals han enviat mostres d'ADN del pacient i diversos familiars, si hi ha manera d'evitar que les protuberàncies tornin a créixer, atès que la malaltia, no contagiosa i de la qual es coneixen molt pocs casos, a priori no té cura.