La xarxa social Twitter ha ampliat des d'avui l'espai disponible perquè escriguin els usuaris al no comptabilitzar en el seu límit de 140 caràcters els arxius agregats, els "hashtag" o els enllaços.

"Digues més del que està succeint", ha assenyalat la companyia en donar a conèixer l'anunci, que ja havia anticipat des de feia diversos mesos.

Les noves característiques s'activaran a nivell mundial i podran ser utilitzades en l'aplicació de Twitter per iOS i Android, TweetDeck i el lloc web twitter.com.

No es tracta d'eliminar el límit de 140 caràcters sinó de permetre augmentar la capacitat d'expressió dels seus usuaris.

Fa uns mesos, el conseller delegat de Twitter, Jack Dorsey, va assenyalar que és el "canvi més notable en els temps recents" ja que es tracta d'"oferir a la gent la completa expressivitat dels 140 caràcters".

Prèviament, Dorsey havia qualificat a aquest límit com una "bella restricció". Twitter, que ha complert una dècada de vida aquest any, s'ha convertit en un fenomen cultural però encara seriosos desafiaments davant la caiguda en picat de les seves accions i la desacceleració en el ritme de creixement d'usuaris.

Amb dades de juny de 2016, la xarxa social compta amb 313 milions d'usuaris actius mensuals a tot el món i el 82% dels usuaris actius de telèfons intel·ligents.