Els pares tenen la responsabilitat de vigilar l'accés a internet i a les xarxes socials dels seus fills. Són molts els riscos als quals es poden sotmetre si permetem que puguin estar 'connectats', com per exemple, el recent cas d'un menor que va acumular un deute de 100.000 euros amb Google, posteriorment cancel·lada per la companyia.

El que cal fer és establir unes regles d'obligat compliment sobre l'ús d'internet i xarxes socials. Els nostres fills han d'assumir que la seva privacitat és compartida amb els pares i mai han d'assumir la paraula 'el meu telèfon', el meu Facebook '... Els pares han de tenir les contrasenyes de xarxes socials i que ells entenguin que els missatges poden ser supervisats. La millor protecció que podem donar és informar-los dels riscos a què es poden enfrontar, seguint aquests consells de Francisco Pacheco, expert informàtic de Salitel i membre de la junta directiva de la Federació Provincial de Pares Enric Valor d'Alacant.

Establir regles d'ús

Perquè els fills entenguin que no són propietaris dels elements d'accés a internet.

Control horari

Establir un control horari sobre el temps en què els menors utilitzen internet i les xarxes socials amb supervisió de les contrasenyes.

No facilitar informació privada

Ensenyar als fills a no facilitar informació privada, fotos, adreces i altres dades sense el consentiment previ.

Compte amb els serveis de pagament

Demanar-los que no accedeixin a llocs on es requereixi diners, targetes de crèdit. Els menors haurien d'estar al marge dels diners i demanar permís per a qualsevol petició de compra que pugui aparèixer en l'ús d'aplicacions.

Que siguin contactes reals

Preguntar qui són els contactes que tenen en xarxes socials per veure si són contactes reals.

Desconeguts

Ensenyar-los a consultar si algun desconegut es posa en contacte amb ells i tot allò que surti del que és habitual.

Respecte, abans de res

Mostrar als fills un ús adequat i amb respecte cap als altres tal com serien en el món real.

Aprenentatge dels pares

Utilitzar i aprendre les mateixes eines que utilitzen els fills per poder seguir el que publiquen i poder dominar els elements.

Instal·lar aplicacions de control parental

Instal·lar en els dispositius eines de Control Parental per ajudar-lo en la supervisió dels llocs i aplicacions que utilitzen.

'Navega' amb ells

Participar amb els fills de les activitats que realitzen. L'ideal és navegar i aprendre amb ells.