El que abans eren grupets a les portes dels col·legis en determinats moments del dia, ara és història amb la creació de grups de missatgeria de pares que estan connectats, i on s'intercanvien cada dia desenes de missatges i fotos.

No obstant això, les limitacions d'aquest tipus d'eines han portat a molts pares i mares a lamentar-se per formar part d'aquests, a causa de les molèsties i problemes que els generen. Frases com, "cada dia rebo desenes de missatges i només 2 o 3 són importants, però he de llegir-los tots", "no sé amb qui parlo", "tinc la memòria del telèfon plena de fotos que no m'interessen", o "he rebut missatges dels grups de pares a totes hores, fins i tot quan estic dormint "són comentaris que sovint sorgeixen en parlar d'aquests grups.

Per acabar amb la confusió que generen aquest tipus de grups de WhatsApp a l'entorn de l'escola, de les activitats extraescolars, o de l'organització d'un aniversari, entre d'altres, quatre emprenedors de Barcelona han desenvolupat l'app qids.

L'aplicació, disponible ja a l'App Store i Google Play, "és la solució a tots aquests problemes ja que s'ha desenvolupat específicament per ajudar els pares a gestionar millor la informació relacionada amb els seus fills i els allibera de tot allò que els ocasiona estrès", expliquen els seus creadors.

El funcionament és senzill: "Els pares es descarreguen l'aplicació al mòbil de forma gratuïta, des App Store o Google Play. A partir d'aquí, creen un grup privat, s'identifiquen i en només un clic conviden altres pares mitjançant els seus grups actuals de WhatsApp (o contacte a contacte) ".

Els grups de xat són diferents als de WhatsApp ja que el grup està dividit en tres murs: informació important, xat i fotos. "Així els missatges importants ja no es perden entre la multitud de missatges diaris que s'escriuen, aconseguint accedir-hi directament", assenyalen.

Qids permet identificar cada pare amb el seu fill, amb noms i fotos. És possible saber qui és qui, "creant així grups més relacionats". L'app admet configurar quins tipus de notificacions es desitja rebre i en quins horaris.

Pel que fa a fotos i vídeos es refereix, a diferència de WhatsApp, que comprimeix les imatges i no es poden imprimir en bona resolució, "qids permet emmagatzemar en el núvol i descarregar-les en HD. De fet, permet conservar els vídeos i fotos com si d'un àlbum es tractés ".

D'aquesta manera, els pares "poden coordinar-se entre ells molt millor, tenir organitzada tota la informació sobre les activitats dels seus fills i conservar les fotos i vídeos de les mateixes". Tot això d'una manera "pràctica, eficient i evitant els inconvenients de les apps de missatgeria actuals".