Imaginin un futur en el qual per controlar el nostre telèfon mòbil no haguéssim de treure'l de la butxaca i donar cops a una pantalla tàctil? Bé, aquest futur ja és aquí gràcies a Bixi, un dispositiu que permet controlar el telèfon intel·ligent amb moviments corporals a l'aire i a distància.

Bixi és un aparell que permet reconèixer gestos a distància. Tot molt futurista, de totes maneres la pregunta és clara: ¿per què ens serviria això? Si estem llegint un document en el nostre smartphone o a la nostra tauleta i volem passar pàgina només cal fer un petit gest en l'aire. Si volem canviar de cançó podem fer-ho amb un simple espetec de dits. Bixi permet configurar els nostres gestos per controlar així els nostres dispositius.

El futur de Bixi, amb tot i encara que va ser presentat en el passat CES de Las Vegas, no està tan a prop ja que el dispositiu es troba actualment en fase de finançament a la plataforma de crowdfunding Kickstarter. En el seu inici seus creadors demanaven la quantitat de 25.000 dòlars per fer realitat Bixi i de moment a falta de gairebé un mes perquè acabi el termini límit de finançament, l'invent ha rebut més de 68.000 dòlars.

S'estima que al març de 2017 estarà disponible per un preu de 79 dòlars.

Potser no és l'invent definitiu pel que fa a usabilitat de dispositius tecnològics, tot i això és un primer pas per controlar tot el nostre món digital a través de simples moviments.