El mòbil ha de passar revista

Jutges i fiscals veuen legítim que els pares "violin" la intimitat dels seus fills per inspeccionar quins continguts tenen en el telèfon intel·ligent

04.02.2017 | 07:50
El mòbil ha de passar revista

El jutge de Menors de Granada Emilio Calatayud, conegut per les seves sentències exemplificants, està a favor que els pares "violin" la intimitat dels seus fills i accedeixin al contingut dels seus telèfons mòbils, especialment si són menors de 14 anys. La seva contundent afirmació obre ara un seguit de qüestions per als pares. Mirar les fotos que pengen a "Instagram", les històries que publiquen a "snapchat" o llegir les converses que tenen amb els seus amics a "WhatsApp", és endinsar-se massa en la seva intimitat o, per contra, és actuar de manera responsable?

El fiscal degà delegat de menors d'Astúries, Jorge Fernández Caldevilla, manté la mateixa tesi que el jutge de Granada. El passat mes de novembre va alertar, en una jornada titulada "Respectant la intimitat: protecció i tracte càlid", que és obligació dels pares vetllar pels fills en l'exercici de la pàtria potestat, el que els empara perquè controlin les xarxes socials que utilitzen i els continguts als quals accedeixen.

"Amb les noves tecnologies els efectes es multipliquen enormement, perquè els menors no són conscients de la transcendència d'aquest tipus de comunicacions i utilitzen mòbils amb els que la seva imatge i els seus comentaris arriben a tothom i són impossibles d'aturar, emparats també en l'anonimat ", va advertir als assistents.

El jutge Calatayud també va defensar la prohibició de l'ús de telèfons mòbils en els centres escolars com una de les formes de combatre l'assetjament. Però per Gumersindo Rodríguez, president del sindicat docent ANPE, no es tracta que no el portin, sinó que no el facin servir. I en el cas que l'utilitzin indegudament, cada centre educatiu té el seu propi reglament que permet treure'ls als alumnes.

Rodríguez opina igual que el pediatre Venancio Martínez: el millor exemple perquè els nois facin un bon ús del telèfon l'han de donar les famílies a casa. "No hi ha cap assignatura sobre mòbils a les escoles", afirma i recalca que els alumnes tenen més sentit comú del que molts consideren.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Tecnologia

Els Mac estan considerats segurs i poc vulnerables.
Necessito antivirus en un Mac?

Necessito antivirus en un Mac?

Se sol creure que els ordinadors d'Apple estan lliures de virus, però... sempre cal protegir

Fer servir bitcoin és més fàcil que fer servir Facebook

Fer servir bitcoin és més fàcil que fer servir Facebook

"En el futur tots utilitzarem moneda virtual" diu Jorge Orvás

VÍDEO: No et perdis el tràiler de la versió beta privada de «Call of Duty: WWII»

VÍDEO: No et perdis el tràiler de la versió beta privada de «Call of Duty: WWII»

El videojoc ofereix cinc opcions al jugador: infanteria, expedició, armadura, muntanya i aire

Instagram incorporarà fils de comentaris i respostes en les publicacions

Instagram incorporarà fils de comentaris i respostes en les publicacions

Fins ara, calia esmentar l'usuari corresponent per respondre el seu comentari dins d'una publicació

Enllaços recomanats: Premis cinema