Fins fa uns anys, comprar un televisor era una tasca bastant senzilla. Tan sols havíem de posar atenció al tipus de pantalla (en aquell temps LCD o plasma) i en l´aparell en si i... voilà ja el teníem a casa.

No obstant això, al llarg dels últims anys les coses han canviat, i molt. A les nostres vides han arribat els panells LED, OLED, les resolucions Full HD, 4k i UHD -no és exactament el mateix malgrat el que pensen molts-, pantalles corbes o planes, Smart TV...

En definitiva, una infinitat de característiques que converteixen l´elecció del televisor en una tasca gens senzilla per als humils mortals que volen adquirir-ne una. Els avenços tecnològics ens porten a haver de fixar-nos molt bé en quines opcions ens brinda cada aparell.

Mida i resolució de la pantalla

Anem per parts. El primer que hem de tenir en compte és la mida i la resolució de la pantalla, que depèn de la distància a la qual el mirarem. Cal ser pràctic i no deixar-nos entabanar per les grans pantalles, especialment si el nostre saló és de mida mitjana. A l´hora de seleccionar la resolució, hem de saber que al mercat n´hi ha diversos tipus.

Per a les Full HD (1.920x1.080), la distància de visionat recomanada és de dos metres i per a aquelles amb UHD (3.840x2160) o 4K (4.096x2160), la distància òptima baixa fins a un metre.

Triar entre tecnologia OLED i LED

Ara toca l´elecció de la tecnologia que volem per a la nostra nova pantalla. Principalment tenim dues opcions: OLED, amb més profunditat d´imatge i més realisme. Com ho aconsegueix? Els televisors amb aquest tipus de panell disposen d´un millor nivell en els contrastos i de gamma cromàtica més àmplia del mercat.

L´altra opció és triar una pantalla LED, que utilitzen una llum de fons per il·luminar els píxels, de manera que els colors són menys autèntics.