Samsung necessitava demostrar al món que segueix més viva i amb més ganes que mai. I que segueix sent forta. Per a això només hi havia una opció: que el seu nou Samsung Galaxy S8 fos alguna cosa més que un telèfon. I ho han aconseguit.

En una projecció prèvia organitzat a Londres la passada setmana a la qual vam tenir accés, la companyia coreana ens va permetre no només veure com és el seu nou vaixell insígnia, sinó també provar-lo a consciència durant unes hores i comprovar que les seves bondats són moltes. Però que ningú s'enganyi: això no és una anàlisi en profunditat ja que no va donar temps per a tant.

En les distàncies curtes et crida l'atenció la seva mida, mesurat si tenim en compte l'enorme que és la pantalla. Delgado, fàcil de manejar i còmode de dur en uns texans, la gran novetat d'aquest telèfon -amb permís de la seva magnífica pantalla- és la forma en què s'han col·locat els botons, que desapareixen per complet de la part frontal.

Samsung Galaxy S8 2017 característiques

Tradicionalment, els dispositius Android han tingut tres botons principals: el d'inici, el multitasca i el de 'enrere'. Aquests botons s'han col·locat dins de la pantalla del Galaxy S8, de manera que aquesta s'ha pogut dur gairebé fins al límit del dispositiu. Quan interactuem amb aquests botons que apareixen i desapareixen en funció del que estiguem fent amb el telèfon, el S8 emet una mena de vibració -molt similar al motor hàptic de l'iPhone 7- que ens proporciona la sensació que estem prement un botó físic, encara que en realitat estiguem tocant una pantalla.

Un altre element interessant és el nou assistent del telèfon, que sota el nom de Bixby, ofereix funcionalitats molt noves. Aquest programari que és un clar rival de Siri, l'assistent d'Apple, ofereix un "aprenentatge contextual" segons Samsung que el fa més eficaç com més s'utilitza ja que aprèn dels nostres usos i costums. Una de les característiques més cridaneres és el seu sistema de reconeixement d'imatges que permet, per exemple, identificar un monument i donar-nos informació sobre l'obra amb només fer-li una foto. De la mateixa manera, si fem una foto d'una ampolla de vi, Bixby ens donarà informació de la mateixa i fins i tot ens donarà el preu i l'opció de comprar-la. La realitat augmentada ha arribat al comerç electrònic?

Amb una sola mà

Mentre vam estar provant el telèfon vam descobrir que una de les seves majors virtuts era la possibilitat d'utilitzar-lo amb una sola mà sense dificultat. La càmera, un dels elements més utilitzats avui dia en qualsevol telèfon intel·ligent, es pot usar amb una sola mà en qualsevol situació. Mitjançant gestos amb el dit polze sobre la pantalla es podia canviar de la càmera posterior a la frontal, activar els filtres i fins i tot afegir 'adhesius' a les fotos. Aquesta interacció en combinació amb el desbloqueig mitjançant l'iris permet que, per exemple, puguem fer una foto gairebé instantàniament amb tan sols aixecar el telèfon i moure un dit.

D'altra banda, les imatges capturades amb la càmera del S8 es veien perfectes, encara que també és cert que la qualitat de la pantalla ajuda a que es vegin així de bé. La prova de foc de la càmera serà veure aquestes imatges en un monitor convencional.

El gran rendiment del S8 ens va permetre realitzar proves amb alguns jocs que requereixen molta potència sense que el dispositiu s'escalfés pràcticament. No cal dir que Samsung haurà fet els deures en aquest aspecte, i la nova gràfica -un 21% més potent que en el S7- es nota. De la mateixa manera, el telèfon anava sobrat per moltes aplicacions que obríssim. En aquest cas es notaven tant el processador Exynos com els 4 Gb de RAM.

Sobre els acabats cal dir que són impecables. Les vores arrodonides del telèfon són ja un senyal d'identitat dels Galaxy de gamma alta, i és un encert que els hagin incorporat definitivament -ja no hi ha versió amb vores normals-. Per reforçar la pantalla i evitar que es trenqui amb facilitat -convé recordar que és més llarga i les vores estan molt pròximes al límit del telèfon- s'ha optat per arrodonir les cantonades. Aquesta nova pantalla amb cantonades arrodonides ja la vam poder veure en el LG G6 en la seva presentació fa un mes al Mobile World Congress. La nova tendència en pantalles?

El primer contacte amb el Galaxy S8 ha estat satisfactori. Molt satisfactori. I el dispositiu ens ha agradat molt. Moltíssim. Però també ens va encantar el Note 7 en el seu dia, quan vam poder provar per primera vegada durant unes hores. Tan sols l'anàlisi a fons del Galaxy S8 servirà per emetre un veredicte definitiu, encara que per ara pinta bé.